Ms Hastalarına Tatil Morali - Son Dakika
Yerel

Ms Hastalarına Tatil Morali

Ms Hastalarına Tatil Morali

Karadeniz Multipl Skleroz (MS) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç.Dr. Murat Terzi, MS hastaları için düzenledikleri 5 günlük “MS Hasta Okulu Projesi” kapsamında hazırladıkları MS kampında hastaların hem tatil yapma imkanı hem de hastalıklarıyla ilgili bilgiler öğrendiklerini söyledi.

17.05.2016 16:59

Karadeniz Multipl Skleroz (MS) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç.Dr. Murat Terzi, MS hastaları için düzenledikleri 5 günlük "MS Hasta Okulu Projesi" kapsamında hazırladıkları MS kampında hastaların hem tatil yapma imkanı hem de hastalıklarıyla ilgili bilgiler öğrendiklerini söyledi.

Doç.Dr. Murat Terzi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) "MS Hasta Okulu Projesi" kapsamında ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile 60 MS hastasına 5 günlük "Hayata Gülümse" sloganıyla hasta eğitim ve rehabilitasyon kampı düzenlendi. Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen kampta Samsun, Amasya, Tokat, Kütahya, İzmir, Konya, Trabzon ve Kıbrıs'tan MS hastaları yer aldı. Kampta fizyoterapi, aromaterapi, reflekssoloji, psikoterapi ve plates gibi çeşitli konularda eğitim alan hastalar ile yakınları, aynı zamanda da 5 gün tatil yapma imkanı buldu.

Kamp hakkında bilgi veren Karadeniz MS Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç.Dr. Murat Terzi, "Biz dernek olarak OMÜ'nün MS Hasta Okulu Projesi kapsamında ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile bu hastalıkla ilgili hastaları motive etmek, onların hayata katılımlarını sağlamak ve MS ile ilgili doğru bilgilendirmek için birkaç senedir Türkiye'de MS'teki hasta kampını düzenliyoruz. Bu etkinlik Türkiye'de kamp formatında düzenlenen ilk ve tek hasta kampıdır" dedi.

Kampa 60 MS hastası ve yakınlarıyla birlikte geldiklerini ifade eden Terzi, "MS Hasta Okulu Kampınız 16 - 21 Mayıs 2016 tarihleri arasında Mavi Işıklar Rehabilitasyon Merkezi'nin desteği ile Samsun'da düzenlenecektir. Bu kamp sürecinde MS ile en güncel bilgilere ulaşma imkanı bulan hastalarımıza psikologlarımız tarafından destek verilmekte ve aile terapisi programları uygulanmaktadır. Ayrıca program sürecinde düzenli fizyoterapi ve egzersiz programları ile birlikte yoga, plates, refleksoloji, aromaterapi gibi aktivitelere de yer verilmektedir" diye konuştu.

Terzi ayrıca, MS hastalığının 20-40 yaşları arasındaki genç erişkinlerde ortaya çıktığını ve kadınlarda görülme oranı daha yüksek ve Türkiye'de yaklaşık 40 bin MS'li hastanın olduğunu sözlerine ekledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ms Hastalarına Tatil Morali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement