Müezzin Hırsızdan Hızlı Çıktı - Son Dakika
Yerel

Müezzin Hırsızdan Hızlı Çıktı

Müezzin Hırsızdan Hızlı Çıktı

Aydın'da parasız kaldığı için camide toplanan yardım paralarına göz diken lise öğrencisi, kendisini fark eden müezzinin hızlı davranıp kapıyı kilitlemesiyle kıskıvrak yakalandı.

19.11.2012 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da parasız kaldığı için camide toplanan yardım paralarına göz diken lise öğrencisi, kendisini fark eden müezzinin hızlı davranıp kapıyı kilitlemesiyle kıskıvrak yakalandı.

Olay; bu gün saat 10.30 sıralarında Aydın merkez Ramazanpaşa Camisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; okul harçlığı olmadığı için camide toplanan yardım paralarını çalmayı planlayan T.A. (15) isimli lise öğrencisi, Aydın Müftülüğü'nün talimatıyla gündüzleri açık tutulan camiye girdi. Kilitli olan imam odasının camını sökerek içerisi giren T.A., bağış kutusunda toplanan yardım paralarını alıp çıkmaya hazırlanırken; ölen bir kişinin salasını okumak için camiye gelen müezzin Mehmet Yelken içeriye girdi.

İmam odasının yanında duran mikrofonların dağınık olduğunu fark eden Yelken, bir hafta önce aynı şekilde 30 TL'nin çalınmasından şüphelenerek imam odasına yöneldi. Anahtarıyla kapıyı açtığında T.A'yı fark eden yelken, hızlı davranarak koşup caminin dış kapısını kilitledi. Yelken'in haber vermesi üzerine camiye gelen polis ekipleri, yardım paraları için camiye giren T.A'yı yakaladı.

PİŞMAN OLUP AĞLAMAYA BAŞLADI

Polis ekiplerine imam odasına nasıl girdiğini anlatan T.A., gözyaşlarına hakim olmadı. Sorgulanmak üzere Aydın Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne görülene T.A'nın ifadesinde T.A'nın "Param yoktu. Bende bunun için böyle bir yola başvurdum. Çok pişmanım" dediği öğrenildi.

Sala okumak için camiye geldiğini ve kapıyı açınca mikrofonların dağınık olduğunu görünce durumdan şüphelendiğini belirten müezzin Mehmet Yelken, "Geçtiğimiz haftada camimize hırsız girmiş ve 20-30 TL yardım parası çalınmıştı. Bu sefer ortalık daha dağınıktı. Durumdan şüphelenip hemen kilitli olan imam odasına yöneldim. Baktım geçen girilen aynı yerden içeri girilmiş. Kapıyı açtığımda içeride bir çocuk olduğunu gördüm. 'Ne yapıyorsun sen burada?' dedim, hiç ses çıkarmadı. Hemen koşup dış kapıyı kilitledim ve polise haber verdim. Çok üzüldüm. Hemen ağlamaya başladı. Temiz bir çocuğa benziyor" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müezzin Hırsızdan Hızlı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement