Muhtar Evleri Kapanma Noktasına Geldi - Son Dakika
Yerel

Muhtar Evleri Kapanma Noktasına Geldi

Ordu Muhtarlar Derneği ve Muhtar Federasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, "Muhtarlarımız muhtar evlerinin ihtiyaçlarını karşılamadığı için buralar kapanma noktasına geldi" dedi.

14.02.2012 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Muhtarlar Derneği ve Muhtar Federasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, "Muhtarlarımız muhtar evlerinin ihtiyaçlarını karşılamadığı için buralar kapanma noktasına geldi" dedi.

Akdeniz, Ordu Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı açıklamasında, muhtarların sorunlarının olduğunu ve bu sorunların her gün büyüdüğüne dikkat çekti.

Muhtarların gelirlerinde ciddi azalmanın odluğunu da ifade eden Akdeniz, artık muhtarların yapacağı evrakları nüfus müdürlüklerinin ücretsiz yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"Muhtarların sorunları ortada. Muhtarlarımız bugün 400 liraya yakın bir maaş alıyor. Muhtar ödenekleri ile yaşamak zor. Bu bir mazeret mi hayır değil. Ancak evraklardan aldığımız ücretlerde ciddi bir azalma oldu. Çünkü nüfus müdürlükleri artık evrakları ücretsiz veriyor. Kırsaldaki çoğu arkadaşımızda zaten bu ücretlerden yararlanmıyor ya da alamıyor. Bütün bu sorunların ardından Ordu ve bir çok ilde muhtarlarımız muhtar evlerinin ihtiyaçlarını karşılamadığı için maalesef buralar kapanma noktasına geldi."

Yaşanan olumsuzlukları Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'la da paylaştıklarını vurgulayan Akdeniz, şöyle devam etti:

"Ancak belediye başkanımızın da bu konuda yapacağı pek bir şey yok. Belediye kanununun bir maddesinde imkanlar ölçüsünde yardımcı olunulur maddesi var. Ancak bu kanun gereği belediyeler muhtarlıklara para yardımı yapamıyor. Bu nedenle bizde kolları sıvayarak özellikle bu belediye kanunundaki maddeyi değiştirmek için girişimlerde bulunduk. Bu madde üzerinde bir çalışma yapıyoruz."

- ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muhtar Evleri Kapanma Noktasına Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement