Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

SAKARYA/ Sakarya'nın Karasu ilçesinde bir grup, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed ?Mursi'ye verilen idam kararını protesto etti.

22.05.2015 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAKARYA/ Sakarya'nın Karasu ilçesinde bir grup, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed ?Mursi'ye verilen idam kararını protesto etti.

Osmanlı Eğitim Ocakları öncülüğünde, aralarında İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri, cuma namazının ardından Merkez Camisi önünde toplandı.

Grup adına hazırlanan bildiriyi okuyan Osmanlı Eğitim Ocakları Şube Başkanı Adem Demirtürk, Mısır'daki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın yeni katliamlara davetiye çıkardığını belirterek, "Kuduz İsrail ile kuklası Sisi'yi lanetliyoruz. Sözde barışın bekçileri Birleşmiş Milletler, sözde İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği gibi uluslararası kuruluşlarını da idam kararlarının uygulanmaması için insanlığa davet ediyoruz" ifadesini kullandı.

-Kars

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kars Şube Başkanı Sebahattin Gül de yaptığı yazılı açıklamada, kardeş ülke Mısır'da ilk bağımsız ve serbest seçimle cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi ve arkadaşlarına karşı işletilen haksız süreç sonucunda kabul edilemez bir karara imza atıldığını belirtti.

Cezanın bir askeri cunta tarafından verildiğinin aşikar olduğuna dikkati çeken Gül, açıklamasında şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz Nisan ayında Mısır'da Müslüman Kardeşler Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de aralarında bulunduğu 14 teşkilat yöneticisine verilen idam cezaları onanmış ve 'Rabia Operasyonları Birimi' davasında 48 kişi ise müebbet hapisle cezalandırılmıştı. Bu kararları veren sözde mahkemelerin askeri cunta tarafından gerçekleştirilen darbenin emrinde olduğu aşikardır. Aynı askeri cunta 2 yıl önce 14 Ağustos 2013 Adeviyye Meydanı'nda üç bini aşkın sivili şehit etmekten kaçınmamıştır. Şimdi bu cuntanın emrindeki yargının Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler hakkında verdiği saçma sapan idam kararları bizi şaşırtmamıştır. Bu kişilerin tek suçu o gün seçilmiş hükümete karşı yapılan darbeyi protesto etmek için Adeviyye Meydanı'nda olmalarıdır."

Gül, "Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta, Lübnan'da, Yemen'de, Bangladeş'te, Afganistan'da, Pakistan'da aynı coğrafyanın insanları arasına kin ve nefret tohumları ekilmektedir. Hakkı üstün tutan bir anlayışla yeni bir dünya kurulmadığı müddetçe bu zulümler engellenemeyecektir. Üç günlük iktidar ve çıkar hesapları ile bu ideali terk etmenin vebalini kimse ödeyemez. Hepimizin üzerine düşen zalimlerin karşısında ve mazlumların yanında yer alışımızda sahici olmaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement