Muş Müftülüğü Başvaizi Akpolat Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Muş Müftülüğü Başvaizi Akpolat Açıklaması

Muş Müftülüğü Başvaizi Akpolat Açıklaması

"Varlığını devam ettirmek isteyen her millet, güçlü ve sağlam bir gençliğe sahip olmaya mecburdur"

24.10.2014 15:33

Muş Müftülüğü Başvaizi Abdulhak Akpolat, "Varlığını devam ettirmek isteyen her millet, güçlü ve sağlam bir gençliğe sahip olmaya mecburdur" dedi.

Akpolat, yaptığı yazılı açıklamada, dünya gençliğinin büyük bir bunalım ve perişanlık içine düştüğünü belirterek, "Kılık ve kıyafeti, kafa ve ruh yapısı itibariyle bir enkaz haline gelen bu gençlik, anarşiyle kol kola girmiş, bomba, silah, kin ve nefretle sarmaş dolaş olmuştur. Çılgınca eğlenceler, soygunlar, uyuşturucular, içkiler, kumarlar, şehvet ve moda dünya gençliğinin ruhunu alıp götürmüş, şahsiyetini yakıp kül etmiştir" ifadelerini kulandı.

Müslümanlar olarak yıllarca gençlere karşı gerekli vazifelerin yerine getirilmediğini aktaran Akpolat, gnçlere bir Müslümanın nasıl yaşaması gerektiğinin öğretilemediğini bildirdi.

Akpolat, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Alın teri, çalışma ciddiyeti ve helal kazanç inancını veremedik ama şans oyunlarıyla, gayrı meşru kazanç yollarıyla istikballerini kurtarmaya çalıştık. Caminin, ibadetin, kıblenin yolunu ve yönünü öğretemedik ama günah ve isyan yolunu çok iyi gösterdik. Bütün bunların neticesinde ortaya büyük bir fitne, büyük bir perişanlık çıktı. İmanın yerini inkar, adaletin yerini zulüm, sevgi ve hoşgörünün yerini kin ve nefret, kitabın yerini silah, ilmin yerini cehalet, faziletin yerini rezalet, şahsiyetin yerini taklitçilik, ciddiyetin yerini şımarıklık alıp yürüyüverdi." - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş Müftülüğü Başvaizi Akpolat Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement