Muş'ta Okulların Onarımı İçin 7 Milyon Lira Harcandı - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Okulların Onarımı İçin 7 Milyon Lira Harcandı

Muş İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, kentteki okulların onarımı için 7 milyon lira civarında harcama yaptıklarını belirterek, "Buradaki huzursuzlukların ve yaşanan terör olaylarının bitmesi lazım. Biz okullarımızı onarıyoruz, yeni okullar yapıyoruz ama tahrip ediliyor" dedi.

16.10.2015 16:06

Muş İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, kentteki okulların onarımı için 7 milyon lira civarında harcama yaptıklarını belirterek, "Buradaki huzursuzlukların ve yaşanan terör olaylarının bitmesi lazım. Biz okullarımızı onarıyoruz, yeni okullar yapıyoruz ama tahrip ediliyor" dedi.

Arslan, merkeze bağlı Karakuyu köyünde yaptırılan ve yaklaşık 1 milyon liraya mal olan 12 derslikli ilkokulda incelemelerde bulundu.

Muş'ta bu yıl 350 dersliğin yapımına başlandığını bildiren Arslan, "Bugüne kadar 150 dersliği bitirdik. Kalan 200 dersliğin inşaatı devam ediyor. Buradaki okulumuz kaloriferli, temiz ve hijyenik bir okul. Fiziki ortamların iyileşmesi öğretmenlerimizin moral ve motivasyonuna da katkı sağlıyor. Bu sayede de eğitim kalitesi üst seviyelere yükseliyor" dedi.

Son atamalarla Muş'a bin 440 öğretmenin tayin edildiğini belirten Arslan, şöyle devam etti:

"Buraya gelen öğretmenlerimizden iyi verim alınması için çaba gösteriyoruz. Bu konuda herkesin katkı sağlamasını istiyoruz. Özellikle buradaki huzursuzlukların ve yaşanan terör olaylarının bitmesi lazım. Biz okullarımızı onarıyoruz, yeni okullar yapıyoruz ama tahrip ediliyor. Bunların olmamasını temenni ediyoruz. Bir taraftan yeni okullar yapalım derken bir taraftan da tahrip edilen okullarımızı onarmakla uğraşıyoruz. Bu yıl okulların onarımı için 7 milyon lira civarında harcama yaptık. Eğer okullarımıza sahip çıkılsa, boşuna harcadığımız bu 7 milyon lirayla bütün dersliklerimizi yenileme imkanı bulacaktık."

Norm kadro eksiği bulunan okullardaki açığı 500'e yakın ücretli öğretmen ataması yaparak kapattıklarını kaydeden Arslan, il genelinde öğretmensiz okul bulunmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'ta Okulların Onarımı İçin 7 Milyon Lira Harcandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement