Müsiad Sivas Şubesi'nden "Türkiye'de Teşvik Sistemi" Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Müsiad Sivas Şubesi'nden "Türkiye'de Teşvik Sistemi" Konulu Konferans

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şubesi üyelerine yönelik "Türkiye'de teşvik sistemi" konulu konferans düzenlendi.

07.02.2012 17:00

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şubesi üyelerine yönelik " Türkiye'de teşvik sistemi" konulu konferans düzenlendi.

MÜSİAD tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güven Delice, tarafından üyelere yönelik konferans verildi.

Öncelikle dünyada ve Türkiye'de teşvik mekanizmalarının ana unsurlarını açıklayan Dr. Delice, sunumunda esas olarak Türkiye'de KOBİ'lere yönelik destek mekanizmalarının teknik ayrıntıları üzerinde durdu. Bu çerçevede bölgesel ve sektörel teşviklere ağırlıklı olarak vurgu yapan Doç. Dr. Delice, şunları kaydetti:

"Her ekonomide ulaşılmak istenen ekonomik ve sosyal amaçlar doğrultusunda bir takım faaliyetler devlet tarafından maddi ve hukuki açılardan desteklenmektedir. Türkiye'de de bu çerçevede özellikle KOBİ'lerin, finansman, üretim, pazarlama, dış ticaret, AR-GE gibi sorun yaşadıkları alanlarda devlet eliyle desteklenmesi söz konusudur. Yeni teşvik sisteminde vergi teşvikleri ve sübvansiyonlar gibi geleneksel araçların yanı sıra proje bazlı destek mekanizmaları yürürlüğe konulmuştur. Bu bağlamda bölgesel kalkınma ajansları, KOSGEB ve Avrupa Birliği mali yardımları öne çıkan unsurlardır. Sivas ilinin içinde yer aldığı TR72 bölgesinde faaliyet gösteren Orta Anadolu Kalkınma Ajansı

(ORAN) sektörel bazda teklif çağrıları yaparak projeler kabul etmektedir. Yine AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların, ülkemizde kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için kullanılması amacına yönelik olarak faaliyet gösteren Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sivas ilinde tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren işletmeler için oldukça elverişli mali ve teknik yardım imkanları sunmaktadır."

Konferansın ardından MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Tahir Kavdır, konferansın önemine dikkat çekti.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Müsiad Sivas Şubesi'nden 'Türkiye'de Teşvik Sistemi' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement