NATO Personelinin Çamaşır Yıkama Torbaları Bayburt'tan - Son Dakika
Yerel

NATO Personelinin Çamaşır Yıkama Torbaları Bayburt'tan

Bayburtlu iş adamı İlkay Birlik, doğup büyüdüğü merkeze bağlı Arpalı Beldesi'nde açtığı tekstil atölyesinde, eğitip istihdam ettiği yöre kadınlarıyla İzmir'deki NATO tesislerinde görev yapan personel için çamaşır yıkama torbaları üretiyor.

28.07.2012 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburtlu iş adamı İlkay Birlik, doğup büyüdüğü merkeze bağlı Arpalı Beldesi'nde açtığı tekstil atölyesinde, eğitip istihdam ettiği yöre kadınlarıyla İzmir'deki NATO tesislerinde görev yapan personel için çamaşır yıkama torbaları üretiyor.

İş adamı Birlik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekstil sektörünün hemen her noktasında tecrübelerinin olduğunu belirterek, "Bayburt dışında kurduğumuz firmalarla elde ettiğimiz bu deneyimi doğup büyüdüğümüz topraklarda da istihdama dönüştürmek, yöremizin kadınlarını iş hayatına katarak Bayburt'un makus talihini değiştirmek istedik. Bu amaçla Arpalı'da böyle bir atölye kurduk ve bu yıl mayıs ayından itibaren evde oturan, zamanını boşa geçiren kadınlarımızı, kızlarımızı, bacılarımızı eğitip üretime başladık" dedi.

Daha önce okul olan ancak taşımalı eğitim kapsamında kullanılmayan binayı kiralayıp atölyeye dönüştürdüklerini anlatan Birlik, atölyede tamamını tekstil konusunda eğittikleri 75 yöre kadının aylık 750 lira karşılığında çalıştığını ve günlük ortalama 4 bin parça mal ürettiğini belirtti.

Atölyenin 200-250 kişi istihdam edecek kapasitede olduğunu dile getiren Birlik, şöyle devam etti:

"İşletmemizin halen üretime açılmamış bölümleri var. Çalışmak isteyen yöre kadınlarını 1 aylık, 45 günlük sürelerde, 20'li, 25'li gruplar halinde eğiterek, istihdam ediyoruz. Mayıs ayında sıfırdan başladık. Yaklaşık 3 aylık dönemde 75 kişiye ulaştık. Bu yılın sonuna kadar 200 kişiyi atölyemizde istihdam etmeyi planlıyoruz. Bugün Bayburt'un Arpalı beldesinden İzmir'deki NATO tesislerinde görev yapan personel için üretim yapıyoruz, belki bir gün NATO'nun tamamına, dünyaya üretim yapacağız."

İlkay Birlik, şimdilik çamaşır yıkama torbası ürettiklerini, talep halende her türlü tekstil ürününü üretebileceklerini sözlerine ekledi.

Atölyede çalışanlardan Yazel Baydemir ise Arpalının çok küçük bir yerleşim yeri olduğunu ifade ederek, "Böyle bir atölyenin burada açılacağı kimsenin aklına gelmezdi. Bu işle Arpalı'nın daha da gelişeceğine inanıyorum" dedi.

Daha önce evde oturduğunu, ilk kez bir iş deneyimi olduğunu söyleyen Baydemir, "Çalışıp para kazandığım için son derece mutluyum. Aile ekonomimize destek oluyorum" diye konuştu.

Gülcan Sevim ise çalıştığı için memnuniyetini dile getirerek, kendilerine iş imkanı sunduğu için işverenlerine teşekkür etti.

-Arpalı'ya yatırıma davet-

Arpalı Belde Belediye Başkanı Aydın Irmak, iş adamlarını Arpalı'ya yatırım yapmaya davet ederek, "Firmalarımızın, müteşebbislerimizin, iş adamlarımızın Arpalı'ya gelerek Arpalı'da neler yapılabildiğini bizzat görmelerini istiyorum. Bu tesis gerçekten bizim yüz akımız, gurur kaynağımız olmuştur. Biz de belediye olarak burada iş yapmak isteyenlerin önünü açacağımızın sözünü veriyorum. Arpalı'daki genç bayanlarımızın tamamına iş sağlamak amacıyla bu tür girişimlerin yayılmasını her zaman destekleyeceğiz" dedi.

Muhabir: Abdulkadir Nişancı

Yayıncı: Murat Kaban - BAYBURT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel NATO Personelinin Çamaşır Yıkama Torbaları Bayburt'tan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement