Nilüfer Belediyesi Tiyatro Festivali'nde sahnelenen 'Veda' oyunu büyük beğeni topladı - Son Dakika
Yerel

Nilüfer Belediyesi Tiyatro Festivali'nde sahnelenen 'Veda' oyunu büyük beğeni topladı

Nilüfer Belediyesi Tiyatro Festivali\'nde sahnelenen \'Veda\' oyunu büyük beğeni topladı

Nilüfer Kent Tiyatrosu'nun düzenlediği Tiyatro Festivali'nde sahnelenen 'Veda' oyunu, usta oyuncu Nevra Serezli'nin dans performansıyla büyük alkış aldı. Festivalde oynanan diğer oyunlar arasında Ayşe Kulin'in romanından uyarlanan 'Veda', Osmanlı'nın son maliye bakanının öyküsünü anlatıyor. Oyuna tiyatroseverler büyük ilgi gösterdi ve sanatçılar ayakta alkışlandı.

12.03.2024 16:24  Güncelleme: 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği Tiyatro Festivali'nde sahnelenen "Veda" oyunu beğeniyle izlendi. Tiyatro oyununun sonunda usta oyuncu Nevra Serezli'nin dans performansı da büyük alkış aldı.

Nilüfer Kent Tiyatrosu'nun (NKT) bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştirdiği Nilüfer Tiyatro Festivali devam ediyor. "1984" oyunu ile başlayan, ardından "Cadı Kazanı", "Şirreti Evcilleştirmek", "Kel Diva", "Flu Lysistrata" ve "Geçen Gün" oyunlarının oynandığı festivalde son olarak "Veda" isimli oyun sahnelendi.

Tiyatrokare'nin yeni oyunu, Ayşe Kulin'in sevilen romanı "Veda"yı Nedim Saban uyarladı ve yönetti. Oyunda tiyatro sanatçısı Nevra Serezli, alışılmamış bir deli saraylı kompozisyonuyla; genç oyuncu Leyla Feray da yasak bir aşkın kahramanı olarak öne çıkıyor. Fatih Gülnar'ın bir Cumhuriyet aydını Aziz Sarvan'ın, Kulin'in dedesi Ahmet Reşat'a hayat verdiği otobiyografik roman, yazarın Osmanlı'nın son maliye bakanı olan dedesinin öyküsünü Kurtuluş Savaşı yılları ve Cumhuriyet'in kuruluşunu bir konak ve aşk hikayesi olarak anlatıyor. Eylül Gürcan, Ayşe Ayter gibi ödüllü tasarımcıların imza attığı oyunda Meral Asiltürk, Alişan Özkan, Zeynep Sevi Yılmaz, Gizemnur Topaloğlu, Gizem Çayhanoğlu da rol alıyor.

Nazım Hikmet Kültürevi'nde sahnelenen oyuna tiyatroseverler büyük ilgi gösterdi. Salonu tamamen dolduran sanatseverler, iki perdelik gösterimin finalinde sanatçıları ayakta alkışladı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Nilüfer Belediyesi Tiyatro Festivali'nde sahnelenen 'Veda' oyunu büyük beğeni topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement