Nizip'te "Matematik" Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Nizip'te "Matematik" Konulu Konferans Düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) "Nizip Yerleşkesi Çarşamba Konferansları" kapsamında, Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Adil Kılıç tarafından, "Matematik" konulu konferans düzenlendi.

03.01.2012 14:40

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) "Nizip Yerleşkesi Çarşamba Konferansları" kapsamında, Gaziantep Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adil Kılıç tarafından, "Matematik" konulu konferans düzenlendi.

GAÜN'nden yapılan yazılı açıklamada, Eğitim Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansa, Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Derman, Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Akın, Nizip Ticaret Borsası üyeleri ile çok sayıda iş adamı, öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

Matematiğin günlük hayattaki önemine değinen Prof. Dr. Kılıç, matematiğin insan zihninin ürettiği bir icat mı- yoksa matematiğin tabiattaki matematiksel kanunların keşfedilmesiyle ortaya çıkan bir buluş mu olduğu görüşlerini örnekler vererek açıkladı.

Prof. Dr. Kılıç, matematiğin toplumdaki yaygın anlayışın tersine derslere sıkıştırılacak ve yalnızca derslerde işlenecek hayali bir ders olmadığını tam aksine matematiğin hayatın her alanında karşımıza çıkan, fark etmediğimiz durumlarda bile hayatı şekillendiren bir bilim olduğunu belirtti.

Güncel örneklerle matematik ile gündelik hayat arasındaki ilişkiyi ifade eden Prof. Dr. Kılıç, matematiğin neleri ifade ettiğini matematikle uğraşan bilim adamlarının matematik hakkındaki sözlerinden hareketle dikkat çekti.

Konferansın sonunda konuşmacı Prof. Dr. Adil Kılıç'a plaket takdim eden Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, "Nizipli hemşehrimiz Adil Kılıç hocamıza plaketlerini eski sınıf arkadaşları Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulunun yeni ve eski başkanları Sadettin Akın ve Mustafa Altınbaş'ın eşliğinde takdim etmek benim için büyük bir onurdur" şeklinde konuştu.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nizip'te 'Matematik' Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement