Ödemiş Süs-Bir Genel Kurulu Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Ödemiş Süs-Bir Genel Kurulu Bekliyor

Ödemiş Süs-Bir Genel Kurulu Bekliyor

18 Şubat Salı günü genel kurula gidecek olan Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği’nde (Süs-Bir) yeniden aday olan Başkan Selahattin Bağlı, birlik üyesi üreticilere yeni dönemle ilgili projelerini anlatıp, sorun ve talepleri dinliyor.

14.02.2014 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Şubat Salı günü genel kurula gidecek olan Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği'nde (Süs-Bir) yeniden aday olan Başkan Selahattin Bağlı, birlik üyesi üreticilere yeni dönemle ilgili projelerini anlatıp, sorun ve talepleri dinliyor.

126 üyeye sahip Ödemiş Süs-Bir'de adaylıkla ilgili farklı isimler konuşulurken, mevcut Başkan Selahattin Bağlı, üyelerle bir araya gelip çalışma dönemini değerlendirdi ve projelerini paylaştı.

Ödemiş'in her geçen yıl büyüyen sektörlerinden olan süs bitkileri üretiminin, üreticiye maksimum kazancı sağlaması için çalıştıklarını ifade eden Bağlı, genel kurulun demokratik bir yarış olacağını ve hizmet yarışında yeniden aday olduğunu söyledi.

"AB DESTEKLERİ İÇİN PROJELER HAZIRLANACAK"

Bağlı yaptığı açıklamada, "Üyelerimizin hep birlikte hareket ettiği birliğimizde seçime yakın farklı gruplar oluştu. Bunlar demokrasinin, seçim sürecinin bir gereğidir. Ben de ekip arkadaşlarımla birlikte bu yola yeniden çıktım. Geride kalan süreçteki çalışmalar ortada. Bundan sonrası için projelerimiz var.

Arkadaşlarımız destek verirse önümüzdeki dönemde mutlaka AB destekli projelerden yararlanacağız. Proje üreten bir birlik anlayışı ile AB'nin hibe desteği ile yılda 25-30 milyonluk üretim kapasitesine sahip bir fide üretim tesisini üreticimizin hizmetine sunacağız. AB'nin bu desteklemelerinden yararlanmak üzere proje hazırlayacak personelimiz var.

"ORGANİZE SÜS BİTKİLERİ BÖLGESİNİN TAKİPÇİSİYİZ"

Zaruri ihtiyaç olan Organize Süs Bitkileri Bölgesi konusunun takipçisiyiz. Daha önce siyasi partilerimize bununla ilgili meclise taşınmak üzere dosyalarımızı sunmuştuk. Bunun dışında DSİ'nin ovamızda yaptığı kanal çalışmaları ile ortaya çıkan alanı Organize Süs Bitkileri Bölgesi olarak değerlendirmek için 49 yıllığına kiralama yoluna gideceğiz. Bununla ilgili girişimlerimiz var. Bu bölge 500 ila 1000 dönüm arasında olacak" dedi.

"YURT DIŞINA TEKNİK GEZİLER DÜZENLEYECEĞİZ"

Süs bitkileri üretiminde kalitenin artırılması ile ilgili projelerinin de bulunduğunu belirten Bağlı şöyle devam etti: "Teknik bilgi ve altyapının güçlendirmesi adına birlik üyelerimiz için yurtdışına teknik geziler düzenleyeceğiz. Bu konuyu çok önemsiyoruz. Uygun koşulların oluşması durumunda birliğimize bir idari bina, depo ve sergi alanı kazandırmayı hedefliyoruz. 1000-2000 metrekarelik bir alanda birliğimize böyle bir tesis kazandırmak istiyoruz.

Her yıl ilgi gören ve daha da büyüyen sergimizin gelişimiyle ilgili yerel yönetimlerimizle görüşmelerimiz sürüyor. Belediyemizle fuar alanının üzerinin kapatılması ile ilgili görüşmelerimiz var. Sergi döneminde yaşanabilecek sıkıntılara karşı bu önemli bir çözüm olabilecektir. Bunun yanında en önemli konulardan birisi olan Rahmanlar Deresi'nden samra alımı konusundaki ruhsatlandırma işlemini bahar mevsimine kadar sonuçlandıracağız.

Gündemimizdeki bu proje ve çalışmaların yanı sıra üreticilerimizin talep ve görüşleri doğrultusunda planlamamızı gerçekleştireceğiz. Üretici arkadaşlarımız Mustafa Sonocak, Erdal Yıldız, Kemal Aydın, Kudret Aydın, Mesut Yiğen, Faruk Yıldırım, Halil Baylan, Murat Kavcı, Hasan Elmalı ve Süleyman Kocaman'ın ve çok sayıda üreticimizin destekleri var. Üreticilerimizin verecekleri güç ile hedeflerimizi birer birer gerçekleştireceğiz" - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş Süs-Bir Genel Kurulu Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement