Öğrenciler Resimlerini Sergiledi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Öğrenciler Resimlerini Sergiledi

16.01.2012 14:00

Kaş ilçesindeki İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi öğrencileri yaptıkları 54 resim için sergi düzenledi.

Kaş ilçesindeki İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi öğrencileri yaptıkları 54 resim için sergi düzenledi.

Kaş Kültürevi Salonu'nda gerçekleştirilen sergi, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya tarafından açıldı.

Kaymakam Kapankaya, açılış töreninde yaptığı konuşmada, sanatı, kültürü ve estetiği bir şehrin yaşayan yüzü olarak değerlendirdi. Yapılan bu tür etkinliklerin ilçeye zenginlik kattığını ifade eden Kapankaya, "Genç öğrencilerimizin hazırladığı bu güzel sergi de bu zenginliğin bir parçasıdır" diye konuştu.

"Can sıkıntısı marifetsizliktendir" atasözünü hatırlatan Kapankaya, sanattan, müzikten, estetikten, resimden, heykelden anlamayan, güzel sanatları bilmeyen, sevmeyen, takip etmeyen kişinin hem kendisi sıkılacağını hem de çevresinde sıkıcı bir insan olacağını belirtti.

İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Cemre Kilis de sergide üçü kendisine ait 54 resmin bulunduğunu kaydetti.

Eserlerin karakalem, yağlı boya, guaş ve akrilik boya çalışmalarından oluştuğunu söyleyen Kilis, eserlerde eski Türk sanatlarına ve çağdaş Türk sanatları ile Atatürk portrelerinin işlendiğini dile getirdi.

Serginin 25 Ocak'a kadar açık kalacağı bildirildi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Resimlerini Sergiledi - Son Dakika


Advertisement