Okul Bahçeleri Kardan Temizlendi - Son Dakika
Yerel

Okul Bahçeleri Kardan Temizlendi

Okul Bahçeleri Kardan Temizlendi

Şehir içinde hummalı bir şekilde karla mücadele eden Muş Belediyesi, okul bahçelerini de kardan temizleme çalışmalarına başladı.

05.01.2012 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehir içinde hummalı bir şekilde karla mücadele eden Muş Belediyesi, okul bahçelerini de kardan temizleme çalışmalarına başladı.

Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan karla mücadele çalışması okul bahçelerinde devam ediyor. Ekipler, okul idarecileri tarafından Belediye Başkanlığına yapılan müracaatlar üzerine okul bahçelerinde ilk kez Kız Teknik ve Meslek Lisesi Okulun bahçesinden başladı.

Kız Teknik ve Meslek Lisesi bahçesinde ekipler tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Necmettin Dede, çocukların okul bahçelerinde daha rahat hareket etmeleri için karla mücadele çalışmasına başladıklarını belirterek, okul bahçeleri bittikten sonra cami bahçelerine başlayacaklarını belirtti.

Muş'ta bu yıl kışın erken başladığını ve geçtiğimiz haftalarda aralıksız yağan yoğun kardan dolayı okul bahçelerinin tamamen karla kaplandığını ifade eden Başkan Necmettin Dede, okul idarecileri tarafından yapılan müracaatları değerlendirdiklerini ve okulların bahçelerini kardan temizleme çalışmalarına Kız Teknik ve Meslek Lisesi bahçesinden başladıklarını ifade etti. Başkan Dede, "Cadde ve sokaklarda yaptığımız kar temizleme çalışmaları sebebiyle bugüne kadar okul bahçelerini temizlemek için fırsat

bulamadık. Bugünden itibaren Kız Teknik ve Meslek Lisesinden başlayarak tüm okullarımızın bahçelerine kar temizleme çalışmalarını sürdürüyoruz. Okulları bitirdikten sonra cami bahçelerine başlayacağız. Bu hafta bütün okullarımız ve camilerimizin bahçelerini temizleyeceğiz" dedi.

Dondurucu soğukların devam ettiği bu aşamada sokak ve caddelerde buzlanmaların meydana geldiğini ifade eden Dede şunları kaydetti:

"Hava güneşli olduğu zaman çatılardan karlar eriyor ve buzlanmaya neden oluyor. Gördüğünüz gibi bütün çatılarda kar. Temizlenmediği zaman düşüyor ve kaldırımlarda buzlanmalar oluşuyor. Vatandaş zamanında çatısını temizlemiyor. Bu sebeple bunun zahmeti bize kalıyor. Bu bakımdan biraz zorlanıyoruz ama buna rağmen kar temizleme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aslında kar temizleme ekonomik yönde ağır olsa bile zevkli bir iş olarak değerlendiriyorum. Paramız olursa sabah akşam cadde ve sokakları kardan

temizleriz, yeter ki ekonomik durumumuz düzgün olsun."

Belediyede araç sıkıntısı olmadığını belirten Dede, karla mücadele çalışmasında yaklaşık 1,5 milyon lira harcama yapılacağını tahmin ettiklerini ve belediye gelirlerinden bunu telafi etmeye çalıştıklarını söyledi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okul Bahçeleri Kardan Temizlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement