Oltu'nun İlk Özel Çocuk Evi Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Oltu'nun İlk Özel Çocuk Evi Hizmete Açıldı

Oltu\'nun İlk Özel Çocuk Evi Hizmete Açıldı

Oltu Eğitim Çağındaki Öğrencilere Yardım Derneği tarafından yapımına 2012 Mayıs ayında başlanan 365 metrekare arazi üzerine kurulu Hacı Ömer-Hacı Sare Meral Gündüz Bakım ve Çocuk Evi'nin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

07.10.2013 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oltu Eğitim Çağındaki Öğrencilere Yardım Derneği tarafından yapımına 2012 Mayıs ayında başlanan 365 metrekare arazi üzerine kurulu Hacı Ömer-Hacı Sare Meral Gündüz Bakım ve Çocuk Evi'nin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Erzurum Kırklar Talebe Yurdu İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahilerle başlayan ve sunumunu Fatih Borçaktepe'nin üstlendiği açılış töreni saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile devam etti. Hafız Bünyamin Yıldız tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Oltu Eğitim Çağındaki Öğrencilere Yardım Derneği Talebe Yurtları Oltu Sorumlusu Ali Yiğit "Gündüz bakım ve çocuk evi binamız, Oltu'da çok önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır." dedi.

Hizmet binasında 4-6 yaş arası çocukların çağın en modern şartlarında barındırılıp, en deneyimli eğitmenler tarafından emin ellerde yetiştirileceğini belirten Ali Yiğit, "Bu kadar önemli bir hizmetin gerçekleşmesinde büyük bir fedakarlıkla maddi külfetini üstlenen değerli büyüğümüz Hacı Ömer Meral ve ailesine, yine destek ve katkılarını esirgemeyen başta Belediye Başkanımız İbrahim Ziyrek bey olmak üzere herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Çocuk evi binasının kurucusu Hacı Ömer Meral ise ilçede çocuklara eğitim verecek bir hizmete vesile olmaktan ötürü son derece mutlu olduğunu belirtti. Hacı Ömer Meral, "Çocuklarımız bu hizmet yuvasında hem dinimizi ve yüce kitabımızı hem de büyüklerine sevgi ve saygıyı öğrenecek. Bu binanın yapılarak bugün hizmete açılmasına naçiz şahsımı ve aile efradımı sebep kıldığı için Yüce Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Lütfune, keremine nihayetsiz şükürler olsun ki, çileli bir hayattan bizleri bugüne getirdi ve bu şerefe nail eyledi. Sadaka-i cariye olan bu hayır müessesesine bizleri yönlendiren, arkamızda dua eden merkezimizin temsilcileri ve temelinden çatısına kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Oltu Eğitim Çağındaki Öğrencilere Yardım Derneği'nin bir anlamda sosyal sorumluluk projesi olarakta görülen anlamlı bir işe imza attığını görmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden İlçe Kaymakamı Abdullah Şen, bu tür hayır işlerinin artarak devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Oltu'ya böylesine güzel ve değerli hizmetin kazandırılmasının önemine vurgu yapan Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek de, "İmkanlarımız nispetinde bu tür hayır kurumlarına yardım ediyoruz. İlçemizde bu konuda bir eksikliğin giderilecek olmasından ötürü son derece memnuniyet duyuyorum. Allah hayrınızı, hayrımızı kabul etsin." dedi.

Kurban kesimi ve dualarla açılışı yapılan Gündüz Bakım ve Çocuk Evi'nin tanıtımının ardından açılış törenine iştirak eden davetlilere yemek ikramında bulunuldu.

Bu arada Gündüz Bakım ve Çocuk Evi'nin kurucusu Hacı Ömer Meral'e Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Hacı Sare Meral adına vekaleten oğlu Mehmet Meral'e ise Oltu Kaymakamı Abdullah Şen birer plaket takdim etti.

Öte yandan açılış törenine; Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Oltu Kaymakamı Abdullah Şen, Narman Kaymakamı Murat Eren, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Talebe Hizmetleri Erzurum Bölge Mümessili Ahmet Şimşek, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, mesleki ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oltu'nun İlk Özel Çocuk Evi Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement