Olukmanlı Öğrenciler, Divriği'yi Gezdi - Son Dakika
Yerel

Olukmanlı Öğrenciler, Divriği'yi Gezdi

Olukmanlı Öğrenciler, Divriği\'yi Gezdi

Sivas merkeze bağlı Olukman köyünden bir grup öğrenci, Divriği ilçesindeki tarihi eserleri gezdi.

12.06.2014 15:44

Sivas merkeze bağlı Olukman köyünden bir grup öğrenci, Divriği ilçesindeki tarihi eserleri gezdi.

Olukman Köyü İlkokulu/Ortaokulu öğrencileri, bir grup makinistin organizesinde raybüsle Divriği'ye geldi.

Yaklaşık 20 öğrenci ile öğretmenleri Mustafa Tepeci, İlknur Tunç ve Özge Sarı, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasını ve ilçedeki konakları makinistlerle gezdi.

TCDD Divriği İkmal Merkezi'nde görev yapan ve Demiryol-İş Sendikası'nın iş yeri temsilcisi olan Kaan Yapıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, makinistler olarak, köy çocuklarından oluşan bir grubu Divriği'de gezdirmeyi planladıklarını belirterek, "Sivas merkeze bağlı Olukman köyündeki öğretmenlerle irtibata geçerek yaklaşık 20 kişilik öğrenci grubunu Sivas'tan raybüse bindirerek Divriği'ye getirdik. Raybüste çocuklara makinist dairesi, demiryolu tarihi ve trenlerle ilgili bilgiler verdik. Divriği Belediyemizin temin ettiği bir otobüsle Ulu Camii ve Darüşşifasını, tarihi konakları gezdik. Cami imamlarından Mehmet Resul Durkaya tarafından Ulu Camii ve Darüşşifası hakkında bilgi verildi. Öğrencilerimiz geziden oldukça memnun kaldı" diye konuştu.

Yapıcı, geziye katılanlar arasında trenle ilk defa seyahat eden öğrenciler olduğunu ifade ederek, "Heyecanla dışarıyı seyreden çocuklarımızı görünce makinistler olarak oldukça duygulandık. Bu programı her yıl geleneksel olarak yapmayı düşünüyoruz. Organizasyona destek veren herkese teşekkür ederiz" dedi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Olukmanlı Öğrenciler, Divriği'yi Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement