Omüsem'den Parkinson Paneli - Son Dakika
Yerel

Omüsem'den Parkinson Paneli

Omüsem\'den Parkinson Paneli

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından “Parkinson Hastalığında Derin Beyin Stimulasyonu” konulu panel düzenlendi.

22.05.2014 09:45

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından "Parkinson Hastalığında Derin Beyin Stimulasyonu" konulu panel düzenlendi.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda, beyin cerrahı ve nörolog doktorlara yönelik verilen panele; Samsun Sağlık İl Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, Samsun'da bulunan üniversite, kamu kurum ve kuruluşlarla özel hastanelerde görev yapan beyin cerrahı ve nörolog doktorlar katıldı.

Panel hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Ersoy Kocabıçak, " 'Parkinson hastalığında derin beyin stimulasyonu' çok yeni bir uygulama değildir. Bu uygulama ülkemizde ve dünyada 20 yıldır uygulanıyor. Bu uygulama özellikle parkinson hastalığı gibi bazı hareket bozukluğu rahatsızlarında uygulanıyor. Fakat öncelikle ilaç tedavisi uygulanan hastaların yıllar sonra ilaç tedavisinin eksik kaldığı ya da yan etkililerinin ortaya çıktığı durumlarda bu ameliyat yönetimi hastalarda çok yüz güldürücü olabiliyor. Ancak bu ameliyat hastalığı tamamen sonlandırmıyor" dedi.

Panelde ayrıca Prof. Dr. Musa Kazım Onar ve Prof. Dr. Dursun Aygün parkinsonla ilgili sunumlar yaptılar. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Omüsem'den Parkinson Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement