Archie Brown ve Abdülkerim Bardakcı'nın cezaları belli oldu - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Archie Brown ve Abdülkerim Bardakcı'nın cezaları belli oldu

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde kavgaya karışan Fenerbahçeli Archie Brown'a 3 maç men ve 100 bin lira, Galatasaraylı Abdülkerim Bardakcı'ya 2 maç men ve 67 bin lira para cezası verdi. Kurul iki kulübe de tezahürat ve saha olayları nedeniyle çeşitli para cezaları kesti.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 29 Ekim 2026 tarihli toplantısında aldığı kararlar açıklandı. Kararların en dikkat çekeni, 26 Ekim'de oynanan Galatasaray- Fenerbahçe derbisine ilişkin oldu.

DERBİDEKİ KAVGAYA MEN CEZASI

Fenerbahçe'nin oyuncusu Archie Brown, derbideki kavga eylemi nedeniyle 3 resmi müsabakadan men ve 100 bin lira para cezasıyla cezalandırıldı. Galatasaray'ın futbolcusu Abdülkerim Bardakcı ise aynı gerekçeyle 2 resmi müsabakadan men ve 67 bin lira para cezası aldı.

GALATASARAY'A 5 AYRI PARA CEZASI

Galatasaray'a, taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle 500 bin lira para cezası verildi. Eylemin sezon içinde ev sahibi olunan maçta 2. kez yaşandığı belirtilirken, tezahüratın yapıldığı bloklardaki seyircilerin elektronik bilet kartları bir sonraki iç saha maçı için bloke edilecek.

Sarı-kırmızılı kulübe ayrıca saha olayları nedeniyle 560 bin lira, refakatçi çocuk sayısının seremoniye katılan hakem ve futbolcu sayısından fazla olması nedeniyle 500 bin lira, ihraç edilen futbolcusunun karma alanda açıklama yapması nedeniyle 280 bin lira ve skorbordda Fenerbahçe'nin TFF'ye tescil edilmemiş logosunun kullanılması nedeniyle 280 bin lira para cezası verildi.

Galatasaray antrenörü Serhat Doğan da akredite edilmediği alanlarda bulunduğu için 50 bin lira para cezası, rakip takım sporcusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle de 21 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.

Archie Brown ve Abdülkerim Bardakcı'nın cezaları belli oldu

FENERBAHÇE'YE DE CEZA YAĞDI

Fenerbahçe'ye ise taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle 350 bin lira para cezası verildi. Eylemin sezon içinde deplasmanda 3. kez yaşandığı belirtilirken, misafir tribündeki 418, 419 ve 420 numaralı bloklarda yer alan seyircilerin kartları bir sonraki deplasman maçı için bloke edilecek.

Sarı-lacivertli kulübe saha olayları nedeniyle 560 bin lira, takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 87 bin 500 lira ve ihraç edilen futbolcusunun karma alanda açıklama yapması nedeniyle 280 bin lira para cezası verildi. Fenerbahçe görevlisi Ahmet Aytar da akredite edilmediği alanda bulunduğu için 50 bin lira para cezası aldı.

TRABZONSPOR VE RİZESPOR'A AĞIR CEZA

Kurul, Çaykur Rizespor-Trabzonspor maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Trabzonspor'a 1 milyon 400 bin lira, deplasmanda 5. kez yaşanan çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle de 670 bin lira para cezası verdi. Misafir tribündeki seyircilerin kartları, takip eden 2 deplasman maçında bloke edilecek.

Çaykur Rizespor antrenörü Ekrem Hayyam Dağ, maç sonrası flaş röportajda ve basın toplantısında hakem hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle oy çokluğuyla 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 850 bin lira para cezası aldı. Rizespor antrenörleri İsmail Demirci ve Serhat Sezgin'e de hakeme hakaret nedeniyle 21'er gün hak mahrumiyeti cezası verildi. Rizespor taraftarlarının tezahürat yaptığı bloklardaki seyircilerin kartları da bir sonraki iç saha maçı için bloke edilecek.

Samsunspor'a Amed Sportif Faaliyetler maçındaki saha olayları nedeniyle 280 bin lira para cezası verilirken, teknik sorumlu Nenad Bjelica hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 100 bin lira para cezası aldı. Samsunspor ve Kulüp Başkanı Yüksel Yıldırım hakkında, hakemle ilgili sosyal medya paylaşımı nedeniyle ceza tayinine yer olmadığına karar verildi.

Kurul ayrıca Konyaspor maçındaki saha olayları nedeniyle Gençlerbirliği'ne 280 bin lira para cezası, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle de ihtar cezası verdi. Amed Sportif Faaliyetler görevlileri Serhat Üngür ve Ömer Gözen de akredite edilmediği alanlarda bulundukları için 50'şer bin lira para cezası aldı.

Kaynak: DHA
Okurların en beğendiği yorum

“kavgayı başlatan Kerem aktürkoğlu neden ceza almadı.”

Tüm yorumlar (47)

Sizin düşünceleriniz neler ?

1000

    Yorumlar (47)

  • Aydın Yılmaz Aydın Yılmaz:
    kavgayı başlatan Kerem aktürkoğlu neden ceza almadı. 43 15 Yanıtla
    Murat Güler Murat Güler:
    Ewt sallai nerde hani ceza 22 15
    Mali Hukuk Mali Hukuk:
    Murat güler gerçekten bu Şikebahçelileri anlamıyorum olm videoyu izlemedin mi Kerem karaşikroğlu kendisi gidip durduk yere adamı iteliyor ortada bişey yokken ama biz keremin ceza almasını istemiyoruz her maç oynasın :) 3 4
    Aydın GÜNDÜZ Aydın GÜNDÜZ:
    Mali Hukuk:peKAKAsaray her haltı yer bir şey olmaz 2 2
  • Erhan GÜLDEN Erhan GÜLDEN:
    Brown işgüzarlık yapıp o başlattı. Ama Abdulkerim Archiye güreş, boks, dalma, tırmalama, alta alıp rezil etti fenerliyi. Abdulkerim sağladı adaleti sıkıntı yok... 17 14 Yanıtla
    Mustafa Naz Mustafa Naz:
    cok dogru ayni kari kavgasi gibi tirmaladi 11 7
    Murat Güler Murat Güler:
    Adaleti Abdülkerim Kadıköy'de görecek muhtemelen 9 9
    Murat Güler Murat Güler:
    Kadıköy'de görüsmek 5 9
    Erhan GÜLDEN Erhan GÜLDEN:
    Murat hay senin Kadıköy stadına. Ordada sandowiç yapacağız brownı, etti browni kek yaparız. Sıkıntı yokkk 5 3
    Mali Hukuk Mali Hukuk:
    bu kuşlar gerçekten adam olmaz 6 yiyorlar liverpolu yeneriz diyor bjk Gs üstünden geçti hala karıköye bekleriz diyorlar o stad sizin değil artık orası çoktan Gs ye geçti yeni stadınız Maltepe’de yapılacak orada kayacağız size 1 0
    adnanozer8169 adnanozer8169:
    abdülkerime , şalaiye küfür edenler neden ceza almıyorlar kardeşim 1 0
  • 95qj5g2ksj 95qj5g2ksj:
    gs ye bu cezaları niye verdiniz fenere az vermişsiniz gsye verilen cezayıfa fb ye ekleseydiniz.. ben diyorum fetö bitmedi daha 10 4 Yanıtla
    Yusuf Yap Yusuf Yap:
    bi tutturmussunuz fetö baska bahaneniz yok, cünkü galatasaraydan kücüksünüz. fener her mac yapiyor o vurmalari cekmeleri, ama ceza almiyorlar, siz aglamaya devam edin. gs. chobanidede alacak maci cünkü sizin futbolcularda karakter yok. 4 0
    Mali Hukuk Mali Hukuk:
    admin Şikebahçe trolleri dolmuş hep buraya isim falan olmadan sallıyorlar burada gerçek taraftar yorum yazmayı bırak utancından telefonu eline alamıyor 1 0
  • 95qj5g2ksj 95qj5g2ksj:
    hem saç çekti hem güreş yaptı bide kadin gibi tirmaladı 2 maç ceza bence bunu her maç her futbolcu yapmalı.. 2 maçı geçti ise direk mahkemeye vermeki 6 5 Yanıtla
  • murat İlgin murat İlgin:
    Kerem'e niye ceza verilmemiş olaylar onun yüzünden başladı. 6 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.