Önce Keşif Sonra Hırsızlık - Son Dakika
Yerel

Önce Keşif Sonra Hırsızlık

Önce Keşif Sonra Hırsızlık

izmir'de bir büfeye gelen genç kız, arkadaşlarının işyeri sahibini oyaladığı sırada içinde 3 bin lira para ile 2 bin lira değerinde telefon kartı bulunan çantayı alıp kaçtı.

14.04.2011 10:40

-izmir'in Çiğli İlçesi'nde bir büfeye gelen kimliği belirsiz genç kız, önce alışveriş yaptı, sonra arkadaşlarının işyeri sahibi Murat Bal'ı oyaladığı sırada içinde 3 bin lira para ile 2 bin lira değerinde telefon kartı bulunan çantayı alıp kaçtı. Polis, güvenlik kamerasınca saniye saniye görüntülenen olayla ilgili soruşturma başlattı. Olay, iki hafta önce öğle saatlerinde, Anadolu Caddesi 1046 numaradaki Murat Tekel adlı büfede meydana geldi. 20 yaşlarındaki kimliği belirsiz genç kız, Murat Bal'ın işlettiği büfeye girip önce cep telefonu için kontör istedi. Etrafı inceleyen genç kız, kontör aldıktan sonra Bal ile kısa bir sohbet edip, dışarı çıktı. Aradan beş dakika geçtikten sonra marketin önüne gelen otomobil içerisindeki iki kişi, evli ve iki çocuk babası Murat Bal'ı yanına çağrarak oyalamaya başladı. Bu sırada sırtı işyerine dönük olan Bal'ın arkasından büfeye giren genç kız, daha önceden yerini öğrendiği para ve kontörlerin bulunduğu çantayı alarak, kimseye görünmeden dışarı çıkıp, kaçtı. Bu arada kayıtta olan güvenlik kameraları hırsızlığı görüntüledi.

'HIRSIZLIĞI, ÖDEME YAPMAK İSTEYİNCE FARK ETTİM'

Tekel bayisini, babası Murat Bal ile işleten 22 yaşındaki Hüseyin Bal, "Alışveriş bahanesiyle gelen genç kız, önce keşif yapmış. Paraların nerede olduğunu öğrenmiş. Daha sonra geri geri gelen bir otomobil yanaşmış. Hırsızlar o kadar profesyonel ki otomobili, plakasının görünmemesi için güvenlik kamerasının göremeyeceği şekilde park etmişler. Babamı çağırıp hasta olduklarını belirterek, dezenfekte edici bir şeyler istemişler. Ayrıca kısık sesle konuşup babamı oyalamışlar. Tabii o sırada keşif yapan kız gelip içerisinde 3 bin lira para ve 2 bin lira değerindeki telefon kartı olan çantayı alıp, kaçmış. Babamın çantanın çalındığından haberi yoktu. O gün ödemem vardı. Ben geldim, çantayı bulamayınca, güvenlik kamerasına bakınca fark ettik" dedi. Polis ekipleri, yaptıkları incelemeden sonra plakası belirlenemeyen otomobili ve genç kız ile suç ortağı iki erkeğin kimliklerini belirleyip, yakalamak için çalışma başlattı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Önce Keşif Sonra Hırsızlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement