Ören'de Duvarlar Çiçek Açtı - Son Dakika
Yerel

Ören'de Duvarlar Çiçek Açtı

Ören\'de Duvarlar Çiçek Açtı

Ören Belediyesi beldeyi yeni bir görünüme kavuşturabilmek için, belde merkezindeki cadde ve sokaklarda kaldırım taşlarını boyama çalışmalarına başladı.

20.07.2012 11:01

Ören Belediyesi beldeyi yeni bir görünüme kavuşturabilmek için, belde merkezindeki cadde ve sokaklarda kaldırım taşlarını boyama çalışmalarına başladı.

Ören Belediyesi ekipleri, belde merkezindeki cadde ve sokaklarda kaldırım taşlarını boyama çalışmalarına başladı. Asıl çalışma ise belde merkezine giriş yapılan ve yol güzergahında bulunan ev ve dış cephe bahçe duvarlarında yapıldı.

Vatandaş - belediye iş birliğinde gerçekleştirilen çalışma ile herkes kendi evinin dış cephesini beyaza boyarken, resim ve heykel sanatçısı olan Aksana Bozdağ ev duvarlarını çiçek bahçesine çeviriyor. Kimi noktaları adeta nakış gibi işleyen Bozdağ, yaklaşık 3 km'lik kısımda çalışmalarını sürdürürken belde esnafını da unutmuyor. Kimi camlar çiçek, kimi tabureler ise uğur böceği ile süsleniyor. Aksana Bozdağ ayrıca plaj boyunca bulunan çöp kovalarını da sahile uygun şirin balıklara dönüştürdü. Belediye Başkanı Kazım Turan'ın verdiği desteğe teşekkür eden Bozdağ, "Başkanımızın desteği olmasa bunları yapamazdık" diyor.

Kışın yağmurdan yazın ise sıcaklardan etkilenip boyaları kalkan ve silinen cadde ve sokaklardaki bordür taşları boyanarak yenileniyor. Mavi renkte boyanan bordür ve kaldırım taşları araç sürücüleri için uyarıcı olurken, cadde ve sokakların görünümüne canlılık getirmesinin yanında, temiz bir görüntü oluşturuyor. Belde içi ulaşımında oldukça önemli bir yere sahip olan ana cadde ve sokaklarda Fen İşleri Müdürlüğü boya ekipleri, kaldırım ve şehir ulaşımda uyarıcı görevi yapan rampalar boyanıyor. Kış ve yaz aylarındaki olumsuz hava koşullarından dolayı renk özeliğini kaybeden kaldırımlar taşları, yeni boyasıyla eski görünümüne kavuşuyor.

Ören Belediye Başkanı Kazım Turan, "Eski canlılığını kaybeden kaldırım ve bordur taşlarımız yeniden mavi renkle duvarlarımız ise beyaz ile boyanıyor. Beldemize ayrı bir renk katan boyama işleri tüm ana cadde ve ara sokaklarımızın boyanması ile devam edecek. Mavi renkte boyanan bordür ve kaldırım taşları araç sürücüleri için uyarıcı olurken, cadde ve sokakların görünümüne canlılık getirmesinin yanında, temiz bir görüntü oluşturacak. Yapılan bu çalışmalar belirlenen cadde ve sokaklarda devam edecektir. İki farklı renk tonlarıyla boyanan taşlar, çevreyi güzelleştirdiği gibi araç sürücüleri ve yayalar için güvenli hale getiriliyor. Kavşak bordür taşlarının yanı sıra ev dış cephe ve bahçe duvarlarında da yapılan boyama çalışmasıyla birlikte beldeye modern, estetik ve güzellik sağlamayı düşünüyoruz. Beldenin pırıl pırıl modern ve bakımlı bir görünüme kavuşması için yaptığımız çalışmayı çok önemsiyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ören'de Duvarlar Çiçek Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement