Osb'deki Sanayicilere Enerji Tasarrufu - Son Dakika
Yerel

Osb'deki Sanayicilere Enerji Tasarrufu

Osb\'deki Sanayicilere Enerji Tasarrufu

21.yüzyılda rekabetin trendi sürdürülebilir ekonomide enerji verimliliği ve Kobilerle işbirliği protokolü Bartın Valisi İsa Küçük ile Halk Bankası Bartın Şube Müdüresi Birgül Akdağ arasında imzalandı.

28.07.2012 15:20

21. yüzyılda rekabetin trendi sürdürülebilir ekonomide enerji verimliliği ve Kobilerle işbirliği protokolü Bartın Valisi İsa Küçük ile Halk Bankası Bartın Şube Müdüresi Birgül Akdağ arasında imzalandı.

Valilikte düzenlenen imza törenine, Bartın Valisi İsa Küçük, Halk Bankası Bartın Şubesi Müdüresi Birgül Akdağ, Bartın İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, Organize Sanayi Bölge Müdürü Ferruh Harçvuran, BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt da bulundu. Törende konuşan Bartın Valisi İsa Küçük, "Halk Bankası bizim organize sanayi bölgemizdeki bütün firmalara enerji tasarrufu ve enerji verimliliği konusunda kredi sağlıyor. Bu sadece firmaların kendi içinde yapacakları düzenleme olduğu gibi bizim organize sanayi yönetimi olarak yapmayı planladığımız enerji nakil hattında kendi payına düşen bölümü kredilendirilebilecekler. Bu protokole göre Bartın'da özellikle küçük esnaf ve zanaatkarımızın ve yatırımcımızın her türlü kredi ihtiyacında hep yanında hissettiği Halk Bankamıza teşekkür ediyorum. Müdüre Hanım göreve geldikten bu yana kadar sürekli sizlerle birlikte çalışıyoruz bizim açımızdan da şunu söylemek gerekiyor ki 12,5 kilometrelik enerji nakil hattının birinci etabı olan 4,5 kilometrelik bölümü Tapu ve Kadastrodaki bütün işlemleri bitmiş olacak. Kamu yararı kararı alınması içinde Sanayi Bilim ve Teknoloji Bakanlığımıza onay için sunulacak. Sanıyorum 1 hafta içinde onay çıkar. Bu durumda bayramdan sonra hemen ihalesini yapacağız. Dolayısıyla orada elektrik bekleyen sanayicilerimizin de sorunları önemli ölçüde çözümlenmiş olacak.İkinci etaptaki 8 kilometrelik bölüm için de çalışmalar devam ediyor. Bu konuda da önümüzdeki günlerde kadastro çalışmaları, imar görevi bittikten sonra aynı prosedürleri izlenerek çalışmalar sanırım Eylül-Ekim gibi tamamlanmış olacaktır" dedi.

Halk Bankası Bartın Şubesi Müdüresi Birgül Akdağ ise, "Bugün 21. yüzyılda rekabetin trendi sürdürülebilir ekonomide enerji verimliliği ve kobilerle işbirliği protokolünü Bartın Organize Sanayi Bölgemizle imzalamak için buradayız. Bu protokol kapsamında Bartın merkez 1. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmaların işletmelerdeki enerji giderlerinin azaltılmasına yönelik tüm yatırım harcamaları, enerji verimliliği kredisi ile finanse edilebilecek nakdi ve gayri nakdi kredi ihtiyaçlarının bankanın kendi kaynaklarından ve yurtdışı kaynaklarından karşılanması ayrıca diğer bankacılık ürün ve hizmetlerinin sunulmasına ilişkin genel esasları kapsamaktadır" dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osb'deki Sanayicilere Enerji Tasarrufu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement