Osmaniye'de Süt Toplama Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Osmaniye'de Süt Toplama Merkezi Açıldı

Osmaniye\'de Süt Toplama Merkezi Açıldı

Osmaniye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin, kaliteli ve hijyenik süt üretimi için çalışmaları devam ediyor.

20.05.2013 10:56  Güncelleme: 10:59

Osmaniye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin, süt üreticilerinin ürünlerini değeri fiyattan pazarlayabilmelerini sağlama yolunda kaliteli ve hijyenik süt üretimi için çalışmalar devam ediyor. Birlik tarafından Tüysüz beldesinde Soğuk Zincir Sistemi içeren Süt Toplama Merkezi açıldı.

Osmaniye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hibe Desteği ile soğutma sistemi tanklar alınarak oluşturulan Tüysüz Beldesi Süt Toplama Merkezi'nin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Osmaniye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Serhat Vayısoğlu, "Sütlerin piyasaya arz edilmeden önce kalitenin korunması amacıyla sürdürdüğümüz çalışmalar devam ediyor. Birliğimizin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hibe Desteği ile il genelinde oluşturduğu süt toplama merkezleri toplam 25 adet olup bunlar 1, 1,5, 2, 3, 15 ve 30 ton kapasiteli tanklar şeklindedir. Tüysüz Beldesi Süt Toplama Merkezi'nde ise 5 ton kapasiteli 5 adet süt tankı bulunmakta ve bunlardan 2 adedi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hibe Desteği ile temin edilmiştir. Birliğimiz tarafından Süt Toplama Merkezlerinde toplanan çiğ sütün kalite kriterleri, Türk Gıda Kodeksi'nin belirlemiş olduğu Çiğ Süt ve Isıl İşlem Görmüş İçme Sütleri Tebliği'ndeki değerler baz alınarak belirlenmektedir. Sütler piyasaya arz edilmeden önce kontrol mekanizmasının oluşması ve kalite kriterlerinin belirlenmesi için birlik bünyesinde bulunan Çiğ Süt Kimyasal Analiz Laboratuvarı'nda süt numunelerini Yağ, Su, Kuru Madde, Protein, Antibiyotik kalıntı varlığı ve hile amaçlı kullanılan Alkali Madde varlığı bakımından analiz edilmektedir" dedi.

Antibiyotiksiz süt tüketiminin öneminin vurgulandığı törende misafirlere taze sıcak süt ve ayran ikram edildi.

Açılışa Vali Yardımcısı Ali Çağlar, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, Tüysüz Belediye Başkanı Ökkeş Demirci, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaniye'de Süt Toplama Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement