Osmanlı Ocakları Avrupa'da Yayılıyor - Son Dakika
Yerel

Osmanlı Ocakları Avrupa'da Yayılıyor

Osmanlı Ocakları Avrupa\'da Yayılıyor

Son zamanlarda adı sıkça duyulan Osmanlı Ocakları’nın Avrupa genel başkanı Fatih Coşgun, yaşadığı Fransa’dan başlayarak yurt dışında 4 ülkede teşkilat çalışmalarını tamamladıklarını, gurbetçilerden kendilerine yönelik büyük ilgi ve destek gördüklerini ifade etti.

14.09.2015 15:15

Son zamanlarda adı sıkça duyulan Osmanlı Ocakları'nın Avrupa genel başkanı Fatih Coşgun, yaşadığı Fransa'dan başlayarak yurt dışında 4 ülkede teşkilat çalışmalarını tamamladıklarını, gurbetçilerden kendilerine yönelik büyük ilgi ve destek gördüklerini ifade etti.

İsviçre Lozan Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler ve Uluslararası Diplomasi bölümünde doktora yapan 27 yaşındaki Osmanlı Ocakları Avrupa Genel Başkanı Fatih Coşgun, son zamanlarda adı sıkça duyulmaya başlanan Osmanlı Ocakları'nı anlattı. 2005 yılında kurulan Osmanlı Ocakları'nın, son 1 yıldır Avrupa'da da yayılmaya başladığını kaydeden Coşgun, Osmanlı kültürünü yaşatmayı, milletin gönlünde tekrar yeşertmeyi amaçladıklarını söyledi.

"BİZİM FİKRİMİZ, AMACIMIZ İSLAM'DIR"

Osmanlı Ocakları'nın amaç ve faaliyetlerini de anlatan Coşgun, şöyle devam etti: "Biz sonradan hortlamış bir millet değiliz. Tarihi çok güçlü bir milletiz. Bir millet tarihine sahip çıktığı kadar güçlüdür. Tarihinden kopuk yaşayan bir millet, milli duyguları zayıf olan bir millet asla büyük şahsiyetler yetiştiremez. Osmanlı Ocakları'nın kurulmasındaki amaç milletimizi tarihi ile barıştırmak ve milletimize özgüvenini yeniden kavuşturabilmektir. Osmanlı Ocakları, milletimizin, devletimizin yeniden Osmanlı döneminde olduğu gibi beynelmilel arenada güçlü bir konumuna sahip olması için devletine, devlet reisine sahip çıkan bir oluşumdur. Bizim fikrimiz, amacımız İslam'dır. Ecdadımızın sahip çıktığı gibi peygambere, Kur'an'a, sünnete sahip çıkıyoruz. Allah fırsat verirse hem Türk kültürünü hem de İslam kültürünü bütün dünyada yayma amacını, arzusunu, hırsını taşıyoruz."

Coşgun, Osmanlı Ocakları'nın bazı siyasi parti binalarına yönelik eylemler yaptığına ilişkin iddialara "Osmanlı Ocakları'nın bu olaylarla hiçbir bağı yoktur. Lakin devlete karşı isyan eden kim olursa olsun taviz verilmez. Eğer herhangi bir oluşum devlet içinde bir kargaşa çıkarıyorsa biz o oluşuma karşı müdahale eden devletin arkasındayız. Yeri geldiğinde şeriatın kestiği parmak acımaz. Eğer kargaşaya mahal verecekse, Kürt kardeşlerimizle aramızdaki vahdet duygusunu zedeleyecek ise biz o fitneyi yaymaya çalışanlara karşı hoşgörülü değiliz. Bunu herkes böyle bilsin" diye cevap verdi.

"ÇİRKİN HAREKETLERLE BAĞDAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Osmanlı Ocakları'na çok büyük bir rağbet olduğunu, bu rağbeti gören bazı odakların çirkin oyunlara giriştiğini savunan Coşgun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Osmanlı Ocakları'nı bir takım çirkin hareketlerle bağdaştırmaya çalışıyorlar. Bizim tek gayemiz milletimizin birliğidir. Barış sürecinde bizim hoşgörümüzden istifade ettiler. 'Hoşgörü, kardeşlik, barış' dedik. Ama bu hengamede yol kestiler, kendi mahkemelerini kurdular ve orada yaşayan halka zulmettiler, orada devlet yok intibası oluşturdular. Bu kargaşa dayanılmaz hal alınca devlet müdahale etti. Devlet müdahale edince Avrupa basını 'Tayyip Erdoğan diktatördür, Kürtleri bombalıyor' yazdı. Böyle bir şey doğru değildir. Devletin yeri geldiğinde otoritesini kullanması gerekiyor." Coşgun, Osmanlı Ocakları'nın Ak Parti'yle bağlantısının olmadığını belirterek, "Tamamen bağımsız bir STK'yız ama devletimizden bir destek geldiği zaman gelen desteği reddetmiyoruz. Biz bütün siyasi partilere eşit mesafedeyiz."

"TÜRKİYE'Yİ MİLLİYETÇİ AKIMLARIN BÖLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Birleşemeyen, kardeşlik duygusu etrafında toplanamayan milletlerin, yeryüzünün en kalabalık milleti de olsa bölünmeye, güç kaybetmeye mahkum olduğunu dile getiren Coşgun, milliyetçilikle ilgili şu görüşü savundu: "Manevi birlik elzemdir. Şu kargaşa ve fitne ortamında Türk milletinin yeniden dinine sarılması lazım. Milliyetçi akımlar bize Avrupa'dan gelmiştir. Avrupa'yı böldüğü gibi Türkiye'yi milliyetçi akımların bölmesine izin vermeyeceğiz. Bizim içimizde Türk de, Kürt de, Laz da, Çerkez de var. Dini bağların güçlenmesi elzemdir." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmanlı Ocakları Avrupa'da Yayılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement