Osmanlıca Kursuna Katılan 250 Kişiye Sertifika - Son Dakika
Son Dakika Logo

Osmanlıca Kursuna Katılan 250 Kişiye Sertifika

Osmanlıca Kursuna Katılan 250 Kişiye Sertifika
16.11.2015 16:33

Adana’da, Osmanlıca kurslarını başarı ile bitiren 250 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

Adana'da, Osmanlıca kurslarını başarı ile bitiren 250 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayrat Vakfı ortak protokolü ile açılan Osmanlıca kursları sona erdi. Çukurova Ramazanoğlu Camii Konferans Salonunda gerçekleşen sertifika töreni, Sabancı Merkez Camii imam hatibi Pehlivan Kalıntaş'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Hayrat Vakfı Adana Temsilcisi Mustafa Topöz 'Neden Osmanlıca?' başlıklı bir konuşma yaptı. 900'lü yıllarda İslamı kabul eden ilk Türk Devleti olan Karahanlılar'dan itibaren Kur'an harflerinin kullanılmaya başlandığını belirten Topöz, "Milli kültürümüzü oluşturan milyonlarca cilt eser ve tarihi belgeler arşivlerimizde ve kütüphanelerimizde kendilerini keşif edecek himmetli elleri bekliyor" dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Oflaz da Hayrat Vakfı'nın Osmanlıca'nın öğretilmesi ve yaşatılması noktasında tarihi bir görev icra ettiğini ifade etti.

Hakkı Polat Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. sınıf öğrencisi Mehmet Ali Babürhan'ın Osmanlıca metin okumasından sonra kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmanlıca Kursuna Katılan 250 Kişiye Sertifika - Son Dakika


Advertisement