Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali Başladı

Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali Başladı

Antalya'da bu sene ikincisi düzenlenen Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.

08.05.2014 13:35  Güncelleme: 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da bu sene ikincisi düzenlenen "Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali", kortej yürüyüşüyle başladı.

Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitim Yüksekokulu tarafından düzenlenen ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Antalya İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün desteklediği festival, Antalya, Burdur, Denizli ve Isparta'daki 83 özel eğitim kurumundan gelen yaklaşık bin 200 öğrencinin, Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'ndaki kortej yürüyüşüyle start aldı.

Kortej yürüyüşünün ardından festivalde çeşitli dans gösterileri ve oyunlar sergileyen özel çocuklara, aileleri ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, festivalde yaptığı konuşmada, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 11'inin engelli insanlardan oluştuğunu belirterek, gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de bu oranın biraz fazla olduğunu dile getirdi.

Bunun nedenleri arasında sosyal, ekonomik imkanlar ve akraba evliliği gibi bazı nedenlerin yer aldığını kaydeden Eren, "Ancak, son yıllarda engelliler için Türkiye'de bir takım gelişmeler yaşanmakta. Özel eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezlerinin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu konuda çok iyi bir yolda ilerliyoruz. Onlara bütün hayatları boyunca sevgi göstermemiz gerekiyor" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe de özel çocuklar tarafından icra edilen faaliyetlerin önemli olduğunu, festivalde beceri ve yeteneklerini sergilediklerini kaydederek, "Bunlar eğitimin eseridir. Biz sağlıklı insanların hiçbir garantisi yoktur. Herkes birer engelli adayıdır. O yüzden engelli bireylerimizin bizim başımızın tacı olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız" diye konuştu.

Akdeniz  Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokul Müdürü Erkan Çalışkan da, iki gün devam edecek festivale geçen seneye göre daha fazla okul ve özel çocuğun katıldığını belirtti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement