Özel Sanko İlkokulu'nun Satrançta İl Başarısı - Son Dakika
Yerel

Özel Sanko İlkokulu'nun Satrançta İl Başarısı

Özel Sanko İlkokulu\'nun Satrançta İl Başarısı

Özel Sanko İlkokulu öğrencileri, Şehitkamil Belediyesi'nin sponsorluğunda Gaziantep Satranç İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 'Gaziantep Küçükler İl Birinciliği' turnuvasından ödülle döndü.
Kız ve erkek kategorilerinde 7-8-9-10-11-12 yaş...

03.12.2013 16:38

Özel Sanko İlkokulu öğrencileri, Şehitkamil Belediyesi'nin sponsorluğunda Gaziantep Satranç İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 'Gaziantep Küçükler İl Birinciliği' turnuvasından ödülle döndü.

Kız ve erkek kategorilerinde 7-8-9-10-11-12 yaş aralıklarında M1 AVM'de yapılan turnuvada, üçüncü sınıf öğrencisi Umut Mutlu 9 yaş genelde il birincisi, Arda Çekem ise il üçüncüsü olarak madalya ve başarı belgesi aldı. Turnuvaya 10 yaş genelde katılan Talu Kervancıoğlu il dördüncüsü oldu.

Özel Sanko İlkokulu Müdürü Handan Şahintaş, etkin bir öğrenme ortamı yaratan ve zihinsel bir spor olan satrancın çocuğun hayata hazırlanmasında ve hayatla bağ kurmasında son derece kullanışlı bir araç olduğunu belirtti.

Satrancın bir mücadele yönetimi, yönetim becerisi ve sanatı olduğunu ifade eden Şahintaş, şunları kaydetti:

"Satranç bizlere oyunda olduğu gibi yaşamda da kısa ve uzun vadeli hedeflerin olması gerektiğini anlatır. Hedefe ulaşmak için bir plan yapılması bu plan doğrultusunda eldeki olanakların en akılcı bir şekilde kullanımını öğretir. Hedefe ulaşan yolda, gelebilecek tüm olumsuzluklara karşın tedbirli olmayı, ayrıntılar hesaplansa bile yapılan tüm hamlelerin asıl amaca hizmet etmesi gerektiğini ortaya koyar. Bizler de öğrencilerimizin aldıkları akademik donanımla bu süreçleri birleştirerek tam öğrenmeyi gerçekleştirmelerine rehberlik etmekteyiz."

Şahintaş, öğrencileri ve satranç öğretmenleri Süleyman Yalım'ı kutladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel Sanko İlkokulu'nun Satrançta İl Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement