Paşayiğit Beldesi, Kapanmamak İçin 7 Köy Muhtarını Belediye Meclisi'ne Davet Edecek - Son Dakika
Yerel

Paşayiğit Beldesi, Kapanmamak İçin 7 Köy Muhtarını Belediye Meclisi'ne Davet Edecek

Paşayiğit Beldesi, Kapanmamak İçin 7 Köy Muhtarını Belediye Meclisi\'ne Davet Edecek

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Paşayiğit Belediye Başkanı Mehmet Zeki Engin, yaptığı açıklamada nüfusu 2 binin altına düşen belediyelerin kapatılması durumunda, beldenin kapanmaması için, yakın 7 köyle birleşme için görüşmelere başlayacaklarını...

03.10.2012 10:27

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Paşayiğit Belediye Başkanı Mehmet Zeki Engin, yaptığı açıklamada nüfusu 2 binin altına düşen belediyelerin kapatılması durumunda, beldenin kapanmaması için, yakın 7 köyle birleşme için görüşmelere başlayacaklarını bildirdi.

Beldenin nüfusunun bin 400 civarında olduğunu belirten Engin, nüfusu 2 binin altındaki beldelerin kapanması durumunda, Paşayiğit Beldesi'nin de köy statüsüne dönmesinin gündeme geldiğini söyledi.

Bunun için belde etrafında bulunan, Keşan'a bağlı Karasatı, Çobançeşme, Maltepe, Karacaali, Kozköy, Altıntaş ve Lalacık köylerine, birleşme teklifi götüreceklerini dile getiren Engin, "Ekim Ayı Meclis toplantısında söz konusu köy muhtarlarımızı davet edip teklifimizi sunup görüş ve önerilerini isteyeceğiz. İnşallah bu köylerimiz hem Paşayiğit'in hem de kendi köylerinin geleceği için sağduyulu kararlar alırlar. Ama illa ki birleşmek gibi bir durumları yok. . Paşayiğit Beldesi'nin nüfusu 1430 kişi civarında. Nüfusumuzun azlığından ötürü düşme potansiyeli olan belediyelerden biriyiz. Eğer düşersek bu çok acı bir durum ortaya çıkarır. Beldemiz 3 yerel seçim öncesine kadar köydü. Daha sonra beldeye dönüştürüldü. Nüfus azlığından ötürü belde statüsünden köy statüsüne düşmek en önce beni çok yaralar. Başkanlık sisteminden muhtarlık seviyesine düşmek kötü olur." dedi.

Edirne Karayolu üzerinde coğrafi açıdan iyi bir belde konumunda bulunduklarını, ana yol güzergahında olmalarının bu yolu kullanan bakan, milletvekili ve kaymakamlara dertlerini anlatmaları ve çözüm istemeleri açısından önemli olduğunu belirten Zeki Engin, "Eğer beldeden köye düşersek her açıdan büyük kayıplar yaşayacağımızı düşünüyorum. Eğer birleşme sağlanırsa köyler birçok işlerini Paşayiğit'e gelerek halledebilecekler. Köylerin sorunları için kepçe, vidanjör başta olmak üzere birçok ekipman desteğini bizden alacaklar. Köylerin çöpünü eğer birleşme olursa belde belediyesi olarak biz bu sorunu halledeceğiz. Mevcut çöp sorunlarından otomatikman kurtulacaklar." şeklinde konuştu.

Engin, birleşme sonrası nüfus artınca hem İller Bankası'ndan gelen kişi başına payın artacağını hem de nüfusun hizmet almada baskı unsuru oluşturacağını kaydetti. Mehmet Zeki Engin, köy muhtarlarına bu konuda teklif götüreceğini ve kabul eden köylerde referanduma gideceklerini de sözlerine ekledi.

(TB)

03.10.2012 10: 02: 13

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Paşayiğit Beldesi, Kapanmamak İçin 7 Köy Muhtarını Belediye Meclisi'ne Davet Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement