Rize'de Öğrenciler Organik Tarım Yapıyor - Son Dakika
Yerel

Rize'de Öğrenciler Organik Tarım Yapıyor

Rize\'de Öğrenciler Organik Tarım Yapıyor

Rize'de, RTE Üniversitesi Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri ve öğrencileri organik meyve ve sebze üretimi gerçekleştirdi.

23.08.2014 13:41  Güncelleme: 15:49

Fakülte dekanı Prof. Dr. Fatih Seyis, yaptığı açıklamada, Pazar Meslek Yüksekokulu ve Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi olarak geçen yıl karpuz yetiştirdiklerini belirtti.

Bu yıl ise karpuzun yanı sıra domates, salatalık, patlıcan ve biber fidelerini tohumdan yetiştirerek dikimini gerçekleştirdiklerini dile getiren Seyis, "Pazar'ımızın uygun iklimiyle bitkilerimiz kısa sürede fide döneminden meyveye yatma aşamasına geçerek ürün vermeye başlamıştır. Gerek naylon sera ortamında, gerekse açık havada yetiştirmek suretiyle verim potansiyellerine bakmak istiyoruz" dedi.

"ÇALIŞMALARIMIZDAN ÇIKACAK SONUÇLAR İNŞALLAH BÖLGE ÇİFTÇİMİZE EK GELİR SAĞLAR"

Bu ürün grubunda yöre olarak yüksek potansiyele sahip olduklarını bildiklerini ifade eden Seyis, "Bu çalışmalardan çıkacak sonuçlar bunu inşallah tekrar ortaya çıkaracaktır. Bu yıl adı geçen ürünlerde adaptasyon çalışmaları yapıyoruz. Önümüzdeki yıl başlatacağımız yerel sebzelerin toplanması ve değerlendirilmesi projesi kapsamında yerel sebze genotiplerini de denemeye alacağız. Bu çalışmadan çıkacak sonuçlar ileride inşallah bölge çiftçimize ek gelir olarak fayda sağlayacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rize'de Öğrenciler Organik Tarım Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement