Pazarlar'da Kentsel Dönüşüm Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Pazarlar'da Kentsel Dönüşüm Toplantısı Yapıldı

Pazarlar\'da Kentsel Dönüşüm Toplantısı Yapıldı

Kütahya'nın Pazarlar İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi'nin kentsel dönüşümün işleyişi ve bilgilendirme amacı ile Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun başkanlığında toplantı yapıldı.

15.08.2013 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Pazarlar İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi'nin kentsel dönüşümün işleyişi ve bilgilendirme amacı ile Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun başkanlığında toplantı yapıldı.

Pazarlar Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, Tapu Müdürü Hasan Gürel, İlçe Nüfus Müdürü Ali Karaoğlan, Tarım,Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürü İlkay Çetin, Belediye Fen İşleri Müdürü Hasan Uçan, Belediye Meclis Üyeleri Mahmut Bektaş, Muzaffer Günal, Mahmut Madak, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Muhtarı Lütfi Gündoğan, Yüklenici Firma yetkilisi Adam Yerlikaya Katıldı.

Toplantı'da yüklenici Firma Utem'in yetkilisi Çevre Mühendisi Adem Yerlikaya tarafından Hoca Ahmet Yesevi Mahallesindeki kentsel dönüşüm çerçevesinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Yüklenici firma Utem yetkilisi Adem Yerli Kaya, "Pazarlar İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinin mevcut durum analizini, dönüşüm modelini, hali hazır haritasını, plana esas jeolojik-jeoteknik etütünü, hak sahipliği tespitini, gayrimenkul değerleme ve uzlaşma surecini, eylem planını, imar planını ve kentsel tasarım projesini yapacağız. Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinin kentsel dönüşümü içi yapacağımız çalışmalarda belediye ve diğer kurumlar ile birlikte çalışacağız. Mahalleyi yeniden her yönü ile projelendireceğiz. Kentsel Dönüşümün amacı eski evleri yıkıp yeni evler yapmak değil. Kentsel Dönüşüm ile insanların sosyal yaşantıları değişecek ve yaşam merkezi oluşacak" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Torun ise, "Hoca Ahmet Yesevi mahallesindeki vatandaşlarımızın menfaatleri doğrultusunda kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşımızı en modern, sosyal kompleksler ile donatılmış yerleşim yerlerinde yaşatmak istiyoruz. İlçemizin birinci derece deprem bölgesinde olduğunu da unutmamamız gerekiyor. Kentsel dönüşüm ile yepyeni yaşam merkezi kuracağız. Kentsel Dönüşüm ile hiçbir şekilde siyasi beklentiye sahip değiliz. Vatandaşımızın kazanacağı yerde bizler kaybetmeye hazırız" ifadelerini kullandı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pazarlar'da Kentsel Dönüşüm Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement