Pazaryeri Belediye Başkanı Yalçın: "İlçemizde Geleceğin Projelerini Ürettik" - Son Dakika
Yerel

Pazaryeri Belediye Başkanı Yalçın: "İlçemizde Geleceğin Projelerini Ürettik"

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, göreve geldikten sonra uygulamaya koydukları çalışmalarla geleceğin projelerini ürettiklerini söyledi.

04.01.2012 12:20

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, göreve geldikten sonra uygulamaya koydukları çalışmalarla geleceğin projelerini ürettiklerini söyledi.

Yalçın, düzenlediği basın toplantısında, 2009 yılında göreve geldiklerinde yeni bir sistem kurarak, yeni hizmet anlayışıyla çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

İlçe halkını çamurdan kurtararak üst yapıya ağırlık verdiklerini ifade eden Yalçın, şöyle konuştu:

"2009 yılında 10 bin metre kare, 2010 yılında 20 bin metre kare, 2011 senesinde ise 30 bin metre kare kilitli parke taşı döşedik. Bu yıl halkımız çamursuz bir cadde ve sokaklarda yürüyecek. Pazaryeri Organize Sanayi Bölgesine

(OSB) yaptığımız yatırım yaklaşık 250 bin liradır. Önümüzdeki 5 yıl içinde OSB'deki parseller satıldığı ve üretime geçtiği taktirde 2 bin kişiye istihdam sağlayacak. İlçemiz sanayi bakımından büyük potansiyele sahip. Pazaryeri zaten bir sulu tarım ilçesi. Bilecik'teki 15 gölet ve barajın 6'sı ilçemizde bulunuyor. Yakında bir barajımız daha olacak ve bu sayı 7'ye ulaşacak. Tarımın hayvancılığı da tetikliyor. İlçenin yüzde 50'si ormanlarla kaplı ve çok meramız var. Aynı zamanda Pazaryeri sivil mimarisi bakımından bir turizm potansiyeline sahip. Kınık'ı, Bozcaarmut'u, Küçükelmalı'yı fırsat turizmi yönünden harekete geçirirsek Pazaryeri bir turizm ilçesi olarak ilerleyecektir. İlçemizde geleceğin projelerini ürettik."

-2012 yılı projeleri-

2012 yılında da bir çok projelerinin olduğunu anlatan Yalçın, "İlçemizdeki 2 bin 740 yaşlımızı hedef kitlesi seçerek BEBKA'ya bir proje sunduk. Proje onaylanırsa yaşlılarımızın yaşam kalitesini arttıracağız. Pazaryeri'nin tarih ilçesi olması için 34 tescilli tarihi evin restorasyon projelerini yürüteceğiz. Gençlerimizin Halı Saha Projesi'ni gerçekleştireceğiz. Düğün salonu ile 400 kişilik konferans salonu yapacağız" diye konuştu.

- BİLECİK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pazaryeri Belediye Başkanı Yalçın: 'İlçemizde Geleceğin Projelerini Ürettik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement