Pekgüzel'den Nevruz'da Barış ve Kardeşlik Temenisi - Son Dakika
Yerel

Pekgüzel'den Nevruz'da Barış ve Kardeşlik Temenisi

Pekgüzel\'den Nevruz\'da Barış ve Kardeşlik Temenisi

AK Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel, "21 Mart Nevruz Bayramı halkımıza barış ve kardeşlik getirsin." dedi.

21.03.2014 09:39  Güncelleme: 10:03

AK Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel, "Tarihimizde, dinimizde, kültürümüzde yeri olan 21 Mart Nevruz Bayramı halkımıza barış ve kardeşlik getirsin" dedi.

21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Yalçın Pekgüzel, "Günle gecenin birbirine eşit olduğu, kış mevsiminin bitip baharın başladığı, doğanın canlanmasının sembolü olan 21 Mart; ülkemizde hem 'Nevruz Bayramı' hem de Türklerin var olma mücadelesi olan 'Ergenekon Destanı'nı başlattığı dünya tarihine yazdıkları günün başlangıcıdır. Nevruz Bayramı olan 21 Mart'ı da içene alan Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası kültürümüzdeki pek çok anlamı birden yüklenmiş olarak kutlanmaktadır. İslami yorumlara göre 21 Mart tarihi; Allah'ın yeryüzünü gece ve gündüzün eşit olduğunda yarattığı gün, Hz. Adem'in çamurunun yoğrulduğu gün ve Hz. Ali'nin doğum günüdür. Nevruz Türk kültüründe bu sebeplerle de kutsanmış ve halkımız tarafından binlerce yıldır bayram olarak kutlanmış ve saygı görmüştür. Tarihimizden, kültürümüzden ve dinimizden kaynağını alan; binlerce yıldır halkımız tarafından bir bayram olarak kutlanan 21 Mart Nevruz Bayramı ve bugünü içine alan Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası'nın tüm halkımıza barış, kardeşlik ve hayırlar getirmesini dilerim" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pekgüzel'den Nevruz'da Barış ve Kardeşlik Temenisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement