Pervarili Gençlerden 'Bayramlık Pabuç' Oyunu - Son Dakika
Yerel

Pervarili Gençlerden 'Bayramlık Pabuç' Oyunu

Pervarili Gençlerden \'Bayramlık Pabuç\' Oyunu

Siirt’in Pervari İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan tiyatro ekibi ’Bayramlık pabuç’ adlı tiyatro oyunuyla sosyal bir yaraya parmak basıyor.

31.12.2014 12:46

Siirt'in Pervari İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan tiyatro ekibi 'Bayramlık pabuç' adlı tiyatro oyunuyla sosyal bir yaraya parmak basıyor.

Tiyatro grubu ülkemizin kanayan sosyal yaralarından birisi olan erken yaşta evlilikleri konu alan 'Bayramlık pabuç' adlı oyunu büyük bir başarı ile oynayarak toplumun dikkatini bu konuya çekiyor. Geçen yıl ilçede sergilenen ve büyük ilgi gören tiyatro oyun bu yıl, 7 Ocak 2014 tarihinde Gaziantep'te sahneye konulacak.

Oyunun yazarı ve yönetmeni Pervari İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Özcan, tiyatro gösteriminde verilen mesajın kızlarımızın daha çocukluklarını yaşamadan evlendirilmesini dikkat çektiğini söyledi. Özcan, "Bilindiği üzere ülkemizin birçok yerinde ve özellikle bölgemizde yaşanan en önemli toplumsal sorunlardan birisi de kızlarımızın daha çocukluklarını yaşamadan evlendirilmelidir. Bu yaraya parmak basmak amacıyla bu oyunu yazdım. Oyunda bunun yanlışlarını dile getirdim. Oyunda, öğrenci, öğretmen ve halkın her kesiminden insanlarımız rol alıyor. Herkes gönüllü olarak görev aldığı için çok başarılı bir performans sergilendi. İlk defa geçen yıl İlçemizde sahnelediğimiz bu oyunun büyük bir beğeni kazanmasından cesaretle yola çıkarak, başta Siirt olmak üzere çevre illerde de sahnelemeye karar verdik. Bu kapsamda ilk defa 7 Ocak 2015 tarihinde Gaziantep'te Onat Kutlar tiyatro salonunda bu oyunu sahneye koyacağız. Bu oyunu çocukluğunu yaşayamamış gelinlere ithaf ettim" dedi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pervarili Gençlerden 'Bayramlık Pabuç' Oyunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement