Pursaklar'da Hayırsever İşadamının Yaptırdığı Kız Talebe Yurdu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Pursaklar'da Hayırsever İşadamının Yaptırdığı Kız Talebe Yurdu Açıldı

Pursaklar\'da Hayırsever İşadamının Yaptırdığı Kız Talebe Yurdu Açıldı

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde hayırsever işadamı tarafından yapılan kız talebe yurdu gerçekleştirilen törenle hizmete girdi.

27.09.2012 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde hayırsever işadamı tarafından yapılan kız talebe yurdu gerçekleştirilen törenle hizmete girdi.

Hayırsever İşadamı Ali Yüce tarafından yaptırılan ve merhum babasının ismini verdiği 'Mustafa Yüce Kız Talebe Yurdu'nun açılışına Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, Ak Parti Pursaklar İlçe Başkanı Sinan Ünver ve davetliler katıldı.

İlçelerine yeni bir yurt kazandırılmasının mutluluğunu yaşadığını söyleyen Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, işadamı hayırsever Ali Yüce'ye ve emeği geçen tüm hemşerilerine teşekkür etti. Bu tür kurumların ilçe için büyük bir kazanç olduğunu anlatan Çetin, "Hem yurtlar, hem özel okullar, hem yeni okullar gerçekten Pursaklar'ın şehir olmasını sağlıyor" dedi.

Açılan yurdun 80 kapasiteli olduğunu kaydeden Çetin, Pursaklar'ın çok hızlı gelişme gösteren bir ilçe olduğunu ve daha çok yurda ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Malvarlığı olan herkese hayır yapmanın nasip olmadığını söyleyen Çetin, "Bu tür yerler de herkese hayır yapmak nasip olmuyor. Mesela Ali Bey'in servetini 10'a, 100'e katlayan öyle insanlar vardır ki Allah onlara nasip etmemiştir. Yani Allah herkese hayır nasip etmez" diyerek, hayırsever işadamına teşekkür etti.

Babasının en büyük hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen hayırsever işadamı Ali Yüce ise, "Keşke babam sağ olsaydı o da göre bilseydi. Babamın en büyük hayali bir yurt yaptırmaktı. Sağlığında hayalini gerçekleştiremedik. Allah bu günlere nasip etti" dedi.

"Evlatlarımız her şeyin en güzeline layık" diyen Yüce, bir senede biten yurdun tüm masraflarını kendisinin karşıladığını ve bu nedenle de çok huzurlu olduğunu sözlerine ekledi.

Dualarla gerçekleşen açılış, yemek ve çay ikramıyla son buldu.

Tarihi Ankara evleri mimarisinde yapılan ve 5 katlı olan Mustafa Yüce Kız Talebe Yurdu, 80 öğrenci kapasiteli. Yurtta, etüt odaları, derslikler, kütüphane, dinlenme odaları, bilgisayar odaları, bekleme salonu, çamaşırhane, yemekhane, mescit ve 24 saat sıcak su gibi hizmeti veriliyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pursaklar'da Hayırsever İşadamının Yaptırdığı Kız Talebe Yurdu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ahme deln: Yirdunuz ucreetlimi 0 0 Yanıtla

Advertisement