Ramazan Şenliklerinde Burdur Esintisi - Son Dakika
Yerel

Ramazan Şenliklerinde Burdur Esintisi

Ramazan Şenliklerinde Burdur Esintisi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Şenlikleri kapsamında Burdurlular Derneği Gecesi düzenlendi.

30.07.2012 13:11

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Şenlikleri kapsamında Burdurlular Derneği Gecesi düzenlendi. Burdurlular, yöresel gösterileriyle şenliklere renk kattı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nca organize edilen Ramazan Şenlikleri coşku içinde sürüyor. Karaalioğlu Parkı Orta Mirador'da düzenlenen şenliklere Antalyalılar yoğun ilgi gösteriyor. Şenlikler kapsamında gerçekleştirilen Burdurlular Derneği Gecesi'nde, Burdurlular yöresel gösterileriyle izleyenlere keyifli bir Ramazan akşamı yaşattı.

Gecede, Teke yöresi oyunları sergilendi, yöresel çalgılar sipsi ve curna eşliğinde yöresel türkülerden örnekler sunuldu. Geceye katılan Antalyalılar unutulmaz bir Ramazan eğlencesi yaşadı. Şenliklerde, bir Burdur düğününde yapılan kına gecesinin temsili de yapıldı. Geline kına yakılarak, ağlatıldı. Daha sonra ise yöresel halk oyunları sergilendi.

Antalya Burdurlular Derneği Başkanı Lokman Uysal, böyle bir akşamda kendi yörelerinin kültürünü paylaşmaktan mutluluk duyduklarını söylerken, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek ise, Ramazan şenliklerine Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Akyürek, "Antalya'da çok sayıda Burdurlu yaşıyor. Böyle etkinliklerle kendi yörelerinin kültür ve sanatını yaşıyorlar" diye konuştu.

Ramazan Şenlikleri kapsamında 3 Ağustos'ta Sunay Akın'la 'Mahya Işıkları', 4 Ağustos(ta 'Eşref Vakti' konseri düzenlenecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ramazan Şenliklerinde Burdur Esintisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement