Ressam Süleyman İrgin'in "Reng (ji) Dikarin Vebejin 2" adlı sergisi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda açıldı.
Serginin açılışına Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanı Cevahir Sadak ve çok sayıda sanatsever katıldı. Açılışta konuşan ressam Süleyman İrgin, resim sanatında 20. yüzyılın sonlarına doğru, fotoğraf makinesinin icadıyla, gerçeğe yakın temaların biraz daha geri planda kaldığını belirtti. İrgin, "Bundan dolayı sanat üreten bireyler artık üretim safhalarına sadece sanatçı olarak değil birer filozof olarak da katılmaları gerekmekteydi. İslam ve Musevi dinlerinde insan betimlemesinin, resmedilmesinin yasak olması nedeniyle bu inançların yoğunlukta olduğu ve yaşandığı yerlerde daha çok süsleme ve geleneksel motif anlayışına dayalı resimler yapılmıştır. Aslında bu durum bir yönüyle bu toplumlarda soyut sanatın ve soyut ifadeciliğin gelişmesine de zemin hazırlamıştır" dedi.
Renklerle Tedavi
Sergisinde zihinsel engelli öğrencilerle çalıştığını söyleyen İrgin, çalışmaları arasında kromoterapi denilen yani renklerle yapılan tedavi veya anlatıların da bulunduğunu söyledi.
Son Dakika › Yerel › Ressam İrgin'in Sergisi Açıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.