Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, kentteki sağlık kuruluşlarının tıbbi atık sorumlularına eğitim verildi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Sinan Tütüncüler, Gaziantep Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimin açılışında, tıbbi atıkların atık türleri içinde özel bir öneme sahip olduğu belirtti.
Bu konudaki denetimlere büyük önem verildiğini ifade eden Tütüncüler, Gaziantep'in tıbbi atık yönetimi konusunda önemli yol katettiğini belirterek, "Fakat tıbbi atık miktarı her yıl giderek artıyor. Bu da atık yönetim kalitesini arttırma gereğini ortaya koyuyor" dedi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personeli tarafından tıbbi atık kavramı, yönetimi, sağlık kuruluşlarında alınması gereken çevresel önlemler gibi konularda sunum yapılan eğitimde, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak da tıbbi atıkların yarattığı sağlık riskleri ve alınacak tedbirleri anlattı.
Son Dakika › Yerel › Sağlık Çalışanlarına Tıbbi Atık Eğitimi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?