Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreterliği tarafından yürütülen 90 Gün Çalışması programı düzenlenen toplantıda tanıtıldı.
Yeni Devlet Hastanesi'nin toplantı salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Vasip Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay, Sağlık İl Müdürü Nail Umay, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şükrü Özdemir, Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Tabip Odası Başkanı Ali Yalçın, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ile sağlık kurumları yöneticileri katıldı.
Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şükrü Özdemir, "90 Gün çalışmasını süresi 90 gündür, ismini de bu 90 günde almıştır. Daha etkin bir iletişim ve hasta memnuniyetini ve hastanelerimizde görev yapan sağlık çalışanlarının memnuniyetini arttıracak adımların atılması olmak üzere 3 tane ana hedefimiz vardı. Ana başlıkları ise çalışan memnuniyeti, hasta memnuniyeti ve hastane hizmetlerinin değerlendirilmesi olaraktan görülebilinir. Bu çalışma içerisinde sağlık tesislerinde 200'den fazla görev tamamlanacaktır. Tüm sağlık çalışanlarımız, diğer kurumlarımız ve halkımız ile birlikte sağlık hizmetlerini daha kaliteli ve güven duyulan bir yere taşımak hedefindeyiz" dedi.
Yeni Devlet Hastanesi'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'ya 21 Eylül'de yapacağı ziyaret programında açılacağını belirten Dr. Özdemir, "Hizmetin açılacak 640 yataklı Malatya Devlet Hastanesi'nin bölgeye hitap edecek olması, açılacak olan özellikli birimlerle KVC, Koroner Anjiyografi, Tıbbi Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi, Prenatal Merkez, Yanık Ünitesi, Anne Okulu gibi modern yapısı ile hizmet talebinde artış olacağı değerlendirilmektedir. Yeni binadaki diyaliz ünite sayıları, doğum masa sayıları, poliklinik oda sayılarının mevcut Devlet Hastanesi ve Beydağı Kampüsünü göre az olması da dikkate alındığında yeni yapılacak 300 yataklı Kadın-Doğum ve çocuk Hastanesi ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin hizmete açılana kadar fiziki yakınlığı ve teknik nedenlerle Beydağı Kampüs binasının Kadın-Doğum-Çocuk ve Fizik tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi olarak hizmet vermesinin uygun olacağı değerlendirilmiş ve bu durum Valiliğimizin uygun görüşü ile birlikte Sağlık Bakanlığı'nın onayına sunulmuştur. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu başkanlığının uygun görüşü ve TOKİ ile gereği yapılmak üzere Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü'ne bildirildiği hususu yazılı olarak Genel Sekreterliğimize bildirilmiştir" dedi.
Malatya Devlet Hastanesi ile yeni yapılan hastanenin şehrin her iki yakasında yer aldığını hatırlatan Dr. Özdemir şunları söyledi:
"Yeni yapılan hastanenin şehrin batı yakasında yer alması, yeni binadaki poliklinik oda sayısının az olması, Malatya Devlet Hastanesi Merkez binasının hizmet alan hastaların hem ulaşım, hem de yaşanacak olan yoğunluk nedeni ile yeni binadan poliklinik hizmeti almasında sorun yaşanabileceği düşünülmektedir. Bu sorunun yaşanmaması için merkez kampüsü idari bölüm olarak kullanılan ve tarihi niteliği olan binanın semt polikliniği ve 10-15 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak hizmet vermesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir. Bu konudaki talebimiz de Valiliğimizin uygun görüşü ile birlikte Bakanlığımızın onayına sunulmuştur."
Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Özdemir, hedef ve planlamaları arasında, "Malatya Devlet Hastanesinin yeni binasında hizmet vermeye başlaması ile hizmette sorun yaşanmaması için Beydağı kampus binası ile Malatya merkez kampüsünde poliklinik hizmeti vermeye devam edilebilmesinin sağlanması" ifadesine de yer verdi.
Dr. Özdemir, Yeni Devlet Hastanesi ile Beydağı Kampüsünde hizmete açılacak olan Kadın Doğum,. Çocuk ve Fizik Tedavi Hastanesi düzenlemesi ile yatak sayısının merkezde 640+400 yatak sayısına ulaşılacağını belirterek, "Yani toplamda bin 40 yataklı sağlık hizmeti ile Malatya'ya hizmet vermeye başlayacağız. Yoğun bakım yatak sayımız 49'dan 95'e, ameliyathane sayısı 18'den 26'ya, poliklinik oda sayısı 110'dan 220'ye çıkarılacaktır. Beydağı Kampüsü Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak hizmete devam edecektir. Bunun onayını bakanlığımızdan aldık. TOKİ ile süreci ise bakanlığımız devam ettirmektedir. Şuandaki Malatya Devlet Hastanemizin bünyesi içerisindeki idari binamızda günlük 2 bin 2 bin 500 hastaya hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Burada yaklaşık 15 ünitelik ağız ve dış ünitesi de hizmet vermeye başlayacaktır. 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin yapımı ile ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor" şeklinde bilgi verdi.
Toplantıda bulunan Vali Vasip Şahin ise gelinen durumun güvenin bir sonucu olduğunu ifade ederek, "Hizmetteki kalitenin yükselmesinin ifadesidir. Bunu çeşitli ölçüm ve anketlerde fark ediyoruz. Türkiye'de artık hasta memnuniyeti önceki yıllara ve dönemlere göre çok büyük oranda artmıştır. Bugün hastanelerimiz artık bir otel standardına yükselmiştir. Hasta yakınları ve hastaların memnuniyet ifadelerinden anladığımız kadarıyla çalışanlarımızda bu anlamda gerçekten büyük bir davranış değişikliği oluşmuş ve insanlar adeta evlerine gider gibi hastane hizmetleri ve sağlık hizmetleri almaya gidebilmektedir. Bugün hastanelerimizde eskisi gibi kuyruklar ya da bir takım hizmet alma noktasında başka alıcılara ihtiyaç duyma gibi konular çok aza indirilmiştir. Bundan dolayı bütün çalışanlarımızı tebrik ediyorum. İlçelerdeki sağlık hizmetleri de en yükseğe çıkartılıyor. Bununla ilgili birçok iş yapılıyor. İlçelerimizde hastaneler yenileniyor. Mevcut hastanelerimize ek bir takım imkanlarla daha alternatifli sağlık hizmeti sunma imkanı getirilmeye çalışılıyor. Artık her hastanemizde ve her ilçemizde uzman hekimlerimiz var. Hatta fizik tedavi uzmanları bile ve terapist bile istenen yerler var. Bu geldiğimiz seviyeye gösterir" şeklinde konuştu.
Vali Şahin, bir süre hastane bölümlerini gezerek incelemede bulunarak bilgi aldı. - MALATYA
Son Dakika › Yerel › Sağlıkta 90 Gün Çalışması Tanıtıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?