Sakarya'da İskelet Güzellik Yarışması Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Sakarya'da İskelet Güzellik Yarışması Düzenlendi

Sakarya\'da İskelet Güzellik Yarışması Düzenlendi

Adapazarı Sabihahanım İlkokulu 4-A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Mine Ayhan'ın öncülüğünde iskelet konusunu daha iyi öğrenmek için "İskelet Güzellik Yarışması" düzenlediler.

06.10.2013 12:30

Adapazarı Sabihahanım İlkokulu 4-A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Mine Ayhan'ın öncülüğünde iskelet konusunu daha iyi öğrenmek için "İskelet Güzellik Yarışması" düzenlediler.

Eğitimde kalıcı öğrenmenin sağlanması için derslerin anlatımında, çeşitli yöntem ve teknikleri kullanmaya önem veren sınıf öğretmeni Mine Ayhan, öğrencileriyle birlikte ilginç bir ders etkinliğine daha imza attı. Fen ve Teknoloji Dersinin konularından "Vücudumuzun Bilmecesini Çözelim" ünitesindeki iskeletin en iyi şekilde öğrenilmesi için "İskelet Güzellik Yarışması" düzenlendi.

Sabihahanım İlkokulu 4-A sınıfı öğrencileri, öğretmenlerinin öncülüğünde hazırladıkları iskeletleri birbirinden ilginç kıyafetlerle giydirip süslediler. Bireysel ve grup halinde yapılan çalışmalarda öğrenciler iskeletlerini; Süpermen, Maskeli Kahraman Zorro, Denizler Korsanı, Patron Ali, Süslü Ayşe, Gelin-Damat ve tanınmış masal kahramanlarının karakterlerine benzettiler. Öğrencilerin sınıf ortamında ders konusu olarak sunduğu "İskelet Güzellik Yarışması" büyük beğeni topladı.

Okul Müdürü Hamza Kaya ile velilerin de izleyici olarak katıldığı etkinlikte öğrenciler, süsledikleri iskeletlerle yarışırken; iskeletin bölümleri, kemik çeşitleri, eklemlerimizin yeri ve görevleri hakkında bilgiler verdiler. Heyecanlı ve oldukça ilginç bir yarışma sayesinde insan vücudunun dik durmasını sağlayan iskelet hakkındaki bilgilere eğlenerek ulaşmanın mutluluğunu yaşadılar.

İskelet Güzellik Yarışmasını izleyen veliler ve eğitimciler, ilginç tasarımlarla giydirilen iskeletleri gördüğünde şaşkınlıklarını gizleyemeyerek; "Bir iskelet bu kadar güzel olabilir mi?" sorusunu sordular.

23 yıllık meslek yaşamında, ilk günkü heyecanını hiçbir zaman kaybetmeyen başarılı ve tecrübeli sınıf öğretmeni Mine Ayhan, ders konularının uygulamalı etkinliklerle işlenmesinin öğrenmede kalıcılığı sağladığını belirterek, bu çalışmalardaki başarılarından dolayı tüm öğrencileriyle gurur duyduğunu ifade etti. Yarışmada, tüm iskeletler birinci ilan edildi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya'da İskelet Güzellik Yarışması Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement