Samsat'ta Minikler Gönüllere Hitap Etti - Son Dakika
Yerel

Samsat'ta Minikler Gönüllere Hitap Etti

Samsat\'ta Minikler Gönüllere Hitap Etti

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 4-6 yaş arası açılan Kur’an Kursunda minik çocuklar yıl boyunca öğrendiklerini ustalıkla sundu.

31.05.2016 17:08

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 4-6 yaş arası açılan Kur'an Kursunda minik çocuklar yıl boyunca öğrendiklerini ustalıkla sundu.

Samsat İlçe Müftülüğü ve Samsat Eğitim Kültür Derneğinin birlikte yürüttükleri "İlk Adım Projesi" kapsamında 4-6 yaş arası kuran kursu öğrencilerinin yıl sonu programına Samsat Kaymakam Kürşad Atak, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Erdem, Samsat İlçe Müftüsü Mehmet Seri Doğru, kamu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Samsat Eğitim Kültür Derneği Başkanı Bekir Aydın, 4-6 arası yaşındaki öğrencilere yönelik olarak açılan kursun, ilk olarak 2013 yılında SODES kapsamında yürütüldüğünü ve peşinden üç yılın tamamlandığını belirtti. Başkan Aydın, "Hızlı değişen çağın ve günlük yaşantılar içerisinde unuttuğumuz bazı ahlaki değerlerin kaybolması bizleri incitmektedir. Ülkemizde dil, din sorunu yoktur, ahlak yozlaşması vardır. Bize düşen bütün kurumların egolarını bir tarafa bırakıp millet ve sivil toplumla birlikte hareket edip bu sosyal travmayı önlemeye çalışan projeler üretilmelidir" dedi. Samsat İlçe Müftüsü Mehmet Seri Doğru ise yaptığı konuşmasında çocuklara küçük yaşta verilen bilgilerin kalıcı olduğunu, Rabia Kuran Kursu'nda verilen temel bilgilerin çok yararlar sağlayacağını ifade etti.

Yapılan konuşmalarına ardından minik öğrenciler tarafından kuran tilaveti, hadis, ayet ve ilahiler söylendi. Kuran'ı Kerim'i bitiren dört öğrencinin hatim dualarını yapmalarından sonra, öğrencilere hediyeler verildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsat'ta Minikler Gönüllere Hitap Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement