Samsun'da Fındık Tarlaları Sular Altında Kaldı - Son Dakika
Yerel

Samsun'da Fındık Tarlaları Sular Altında Kaldı

Samsun\'da Fındık Tarlaları Sular Altında Kaldı

Samsun'un Çarşamba ilçesinde sağanak yağmur nedeniyle tarlalar su altında kaldı.

21.08.2012 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Çarşamba ilçesinde sağanak yağmur nedeniyle tarlalar su altında kaldı. Bazı vatandaşlar da tarlalarındaki suları boşaltırken bir yandan da akan sularla giden fındıklarını kurtarmaya çalıştı.

İlçeye bağlı Durusu Köyü Karakiraz Mahallesi'nde Hüseyin Kül'e ait fındık bahçesinde sağanak yağmur nedeniyle su ile doldu. Sabah saatlerinde bahçesine giden Kül, 20 dönüm fındık bahçesinin sular içinde kaldığını görünce eline küreği alıp dizlerine kadar su ve çamur içine girerek boşaltmaya çalıştı. Biriken su nedeniyle bahçesinin yağmurdan zarar gördüğünü belirten Kül, bir sağanak yağmur daha gelmesi durumunda büyük zarara uğrayabileceğini söyledi.

Fındık çiftçisi Kül, fındık toplamaya başlamak üzereyken böyle bir yağışın kendisi gibi diğer çiftçileri de olumsuz yönde etkilediğini dile getirerek, "Köyümüzde fındık toplamaya başlayacaktık. Ancak dün gece sağanak şeklinde yağan yağmur nedeniyle fındık bahçemize su doldu. Kendi imkanlarımızla kürekle suya yol açarak tarladan boşaltmaya çalışıyorum. Bahçeden akan sularla fındıklar akıp gidiyor. Su, fındıkların yarısını alıp götürdü. Bir elimde kürek bir elimle de fındıkları kurtarmaya çalışıyorum. Fındığı, bir haftadır yağan yağmur nedeniyle toplama imkanımız da olmadı. Yağmur imkan vermedi. Yağmur bize zarar verdi. Allah'tan gelen bir şey. Suyu kendi imkanlarımızla akıtmaya çalışıyoruz" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun'da Fındık Tarlaları Sular Altında Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement