Samsun: Samgaz'a 1 Yılda 21 Bin Abone - Son Dakika
Son Dakika Logo

Samsun: Samgaz'a 1 Yılda 21 Bin Abone

26.07.2006 18:35

İlk abonesini 27 Temmuz 2005 yılında kaydeden SAMGAZ, geride kalan bir yıl içinde abone sayısını 21 bine çıkardı.

İlk abonesini 27 Temmuz 2005 yılında kaydeden SAMGAZ, geride kalan bir yıl içinde abone sayısını 21 bine çıkardı.

Yeni hat çalışmalarını da aralıksız sürdüren firma, yıl sonuna kadar 30 bin aboneyle sözleşme yapmayı, 20 bin aboneye de doğalgaz vermeyi planlıyor. Genel Müdür Murat Albayrak, "Her geçen gün daha fazla Samsunluyu doğalgazla tanıştırmak için 24 saat kesintisiz hizmet vermekteyiz" dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından 06 Temmuz 2004 tarih ve 336-12 sayılı kararıyla Samsun'da doğalgaz dağıtım faaliyeti yapmak üzere yetkilendirilen SAMGAZ Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. 5 Ocak 2005 tarihinde başlattığı alt yapı çalışmalarını 9 ayda tamamlamış ve Samsun şehrini doğal gaza kavuşturmuştu.

Çelik hat ve polietilen hat inşasının tüm hızıyla devam ettiği sırada 27 Temmuz 2005 tarihinde abonelik işlemlerini de başlatan SAMGAZ, 1 yıl içinde tam 21 bin aboneye ulaştı. SAMGAZ Genel Müdürü Murat Albayrak, 29 Ekim 2005 tarihinde döşenmiş olunan tüm hatlara gaz verilerek Samsun halkını doğal gaza kavuşturduklarını ifade etti.

Samsun'un potansiyel abone sayısının 80 bin olduğunu belirten Albayrak, "1 yıl gibi kısa bir sürede potansiyelin yüzde 25'ine ulaşmış durumdayız. 2006 sonu hedefimizi 30 bin olarak belirlemiştik. Bugün için 21 bin aboneyi geçmiş bulunmaktayız. Bu da gösteriyor ki 2007 kışında en az 20 bin konut doğalgaz ile ısınacak" şeklinde konuştu.

Bazı mahalle ve semtlere gaz verilememesi konusuna da dikkati çeken Genel Müdür Albayrak, "EPDK'nın bize verdiği dağıtım yetkisiyle kamu yararına çalışan şirketimizin gerek mahalli idarelerle gerekse kamu kuruluşlarıyla yakın bir temas ve sürekli bir koordinasyon içinde çalışması gerekmektedir. Şu veya bu sebeple bu koordinasyonu kuramadığımız zaman bizim başka bir yolla vatandaşa doğalgaz götürme gibi bir seçeneğimiz yok. Mutlaka yerel yöneticilerle gerekli koordinasyon sağlanmalıdır. Bizim amacımız daha çok Samsunlu'ya biran önce doğalgazı ulaştırmaktır. Çevre dostu bir yakıt olan doğalgazı seçerek Samsun'un havasının daha da temiz olmasına katkı sağlayan bütün abonelerimize, resmi kurumlarımıza ve tüm doğalgaz dostlarına teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun: Samgaz'a 1 Yılda 21 Bin Abone - Son Dakika


Advertisement