Samsun Sanat Tiyatrosu'ndan Depremzedelere Destek - Son Dakika
Yerel

Samsun Sanat Tiyatrosu'ndan Depremzedelere Destek

Samsun Sanat Tiyatrosu, dün gece oynadığı 'Gölgesinde Çınarın' adlı oyununun tüm gelirini depremzedelere bağışladı.

23.02.2023 13:20  Güncelleme: 13:28

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Samsun Sanat Tiyatrosu, dün gece oynadığı 'Gölgesinde Çınarın' adlı oyununun tüm gelirini depremzedelere bağışladı.

Samsun Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Yaşar Gündem, "Samsun Sanat Tiyatrosu olarak, Hasan Hüseyin Korkmazgil'in Gölgesinde Çınarın adlı oyununu sergileyeceğiz Samsun'da. Tabii ki memlekette yaşadığımız felaketten haberdarız. Neredeyse iki haftayı aştı. 16-17 gündür biz de burada karınca kararınca, yarım elma gönül alma diyelim, topladığımız izleyici gelirini AHBAP Derneği'ne göndereceğiz. İşte kumsalda bir kum tanesi diyelim. Farkındalık yaratmak için oynuyoruz ve bunu devam ettireceğiz, bundan sonra oynamaya" dedi.

Oyunu izlemeye gelen seyircilerden Uğur Ekinci, "Ben, afetten dolayı fazla katılımın olduğuna inanmıyorum. Ülkemizde bir daha böyle bir durumun yaşanmaması için gerekli çalışmaların yapılması, bundan sonra olmaması için her türlü desteğin verilmesini diliyoruz" diye konuştu.

"UMARIM BİR NEBZE KATKISI OLUR"

Oyunu izlemeye gelen Murat Çan ise "Yaşar Bey'in oyununu izlemeye geldik. Toplumsal duyarlılığın yükseldiği son günlerde Yaşar Gündem böyle bir ince düşünceyle sanatı vesilesiyle depremzedelere destek verdiği çok çok saygı duyduk. Bu nedenle biz de depremzedeler için burada bulunmaya özen gösterdik. Umarım bir nebzede olsa katkı sağlayıp oradaki vatandaşlarımızın ısınmasına, barınmasına, çocukların sosyal faaliyetlerine bir şekilde katkısı olur" dedi.

Disk Emekli-Sen Samsun Şube başkanı Arif Kutlu, "Bu güzellikleri biz biliyoruz. Yani Yaşar Gündem dayanışmacı, yardımı seven, yardımdan yana olan, sendikamızın da aynı zamanda üyesi kendisi. Samsun Sanat Tiyatrosu'nun her zaman yanındayız. Destek vermeye de hazırız her zaman. Bu oyun için de sendika olarak 20 bilet aldık. 20 biletin bedelini de kendisine bu akşam ödeyeceğiz. Bu, depremzedelere gidecek, bundan dolayı da çok kıvançlıyım, mutluyum" diye konuştu.

Samsun Sanat Tiyatrosu\'ndan Depremzedelere Destek
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Samsun Sanat Tiyatrosu'ndan Depremzedelere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement