Urfa'da Turizm Platformu Eksikliklerin Tespiti İçin Sahada - Son Dakika
Yerel

Urfa'da Turizm Platformu Eksikliklerin Tespiti İçin Sahada

Urfa\'da Turizm Platformu Eksikliklerin Tespiti İçin Sahada

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Platformu'nun kent merkezinde bulunan turistik mekânlardaki inceleme çalışmaları sürüyor.

07.11.2013 12:06  Güncelleme: 16:57

ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cevahir Asuman Yazmacı Başkanlığındaki Turizm Platformu üyeleri, Turizmle ilgili kapsamlı bir rapor hazırlamak ve turizmdeki aksaklıklar ve problemlerin tespiti ile çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla gerçekleştirdikleri çalışmalara devam ediyor.

Turizm Platformu üyeleri, inceleme gezisi kapsamında Haleplibahçe Arkeopark ve Mozaik Müzesini ziyaret ederek Şantiye Şefi Eyyüp Ege'den müzenin durumu hakkında bilgi aldı. Ardından Samsat Meydanı, Şurkav El Sanatları Merkezi, Ağaç Oymacılığı Kazazcılık, Gümüş işlemeciliği, Seramik İşlemeciliği, Keçecilik, Çulha Atölyeleri, Kurtuluş Müzesi, Müslüm Gürses ve Mutfak Müzeleri, Turizm Platformu üyeleri tarafından ziyaret edilerek yapılan çalışmalar yerinde incelendi ve eksiklikler tespit edildi.

Gerçekleşen ziyarette El Sanatları Merkezinin tur programlarında gezi noktası olarak alınması giriş kısmına satış merkezi ve kafeterya yapılması, acentelerin buraya yönlendirilmesi çalışmalarına başlanması, fikri ortaya çıktı. Bu müzelerin tur programlarına alınması için çalışmalar yapılmasına ve öncelikle Seyahat Acentelerinin davet edilerek kapsamlı bir şehir merkezi turu yapılmasına karar verildi.

Gerçekleşen inceleme gezisine ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm Platformu Başkanı Asuman Yazmacı, ŞUTSO Meclis Üyeleri Mehmet Çalışkan Abdurrahman Acı, Halil Savaş, Hasan Avşaroğlu, Mehmet Erdem, ŞUTSO Genel Sekreteri Faruk Yaşar, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aydın Arslan, Asur Otel'den Murat Aslan Mehmet Turan, Dedeman Oteli'nden Berati Tuncer, Hilton Oteli'nden Abdurrahman Toprak, Kaliru Turizm'den Rahime Yaşar, Nüans Turizm'den Gürbüz Aksoy, Rehberler Derneği'nden Müslüm Çoban, Göbeklitepe Turizm'den Vedat Anlağan, Kançul Turizm'den Cahit Dönmezler ve Nihal Dörtkardeş katıldı.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Urfa'da Turizm Platformu Eksikliklerin Tespiti İçin Sahada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement