Şaphane'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şaphane'den Kısa Kısa

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Şaphane Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Soner Akkoç, öğrenci sayısının bin 15'e ulaştığını bildirdi.

15.10.2012 12:00

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Şaphane Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Soner Akkoç, öğrenci sayısının bin 15'e ulaştığını bildirdi.

Yrd. Doç. Dr. Akkoç, AA muhabirine, DPÜ Senatosu'nun kararıyla 2012-2013 akademik yılı öncesi Şaphane'de 6 yeni program açıldığını söyledi.

Öğrenci sayısının bin 15'e yükseldiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Akkoç, şöyle konuştu:

"DPÜ Senatosu tarafından mevcut İşletme Yönetimi, Yerel Yönetimler, Lojistik, Bankacılık ve Sigortacılık, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Muhasebe ve Vergi Uygulama programlarının yanı sıra 6 yeni program açılmasına karar verildi. Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, İnsan Kaynakları Yönetimi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İnternet ve Ağ Teknolojileri, İş Makineleri Operatörlüğü, Çocuk Gelişimi programlarının da açılmasıyla ilçede Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (YURTKUR) ait kız ve erkek yurtları ile özel sektör tarafından işletilen yurt ve pansiyonların tamamı doldu. Barınma sorunlarının çözümünde gösterdikleri gayretlerden dolayı başta Şaphane Belediye Başkanı Ramazan Yeşildeniz olmak üzere öğrencilere konut temin eden işletmecilerimize, esnafımıza ve değerli Şaphane halkına teşekkür ederim."

-"Bilgisayar Destekli Muhasebe" kursuna ilgi

(Fotoğraflı)

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Şaphane Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Şaphane Halk Eğitim Merkezi'nce açılan "Bilgisayar Destekli Muhasebe" kursuna ilgi gösterdi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fuat Bayri, AA muhabirine, 340 saatlik Bilgisayar Destekli Muhasebe kursuna, Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden yoğun talepler geldiğini söyledi.

Bayri, kurs konusunda Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ile koordineli çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"2012-2013 akademik yılında ilçede yükseköğretim öğrenci sayısının binin üzerine çıkmasından dolayı talepleri karşılamakta güçlük çekmeye başladık. Bilgisayar Destekli Muhasebe kursuna, DPÜ Şaphane Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Finansman Bölümü öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. 34 öğrencinin katılımıyla kursa başladık. Kurs öğretmenliğini, lisans mezunu Raziye Özturan yapıyor. Modül sınavlarında başarılı olacak kursiyerlere, kurs sonunda Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Meslek Sertifikası verilecek."

Muhabir: Zekeriya Türkel/ Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin - KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şaphane'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement