Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü

Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü

Şanlıurfa’da, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 100. yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü gerçekleşti.

04.01.2015 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 100. yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, gençlerle birlikte yürüdü. Rabia Meydanında başlayarak Bediüzzaman Aile Mezarlığına kadar yürüyüş sürdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törenle Sarıkamış şehitleri anıldı. Gençlere seslenen Başkan Güvenç, 100 yıl önce bu topraklar için şehit olan ecdadı anmaya geldiklerini ifade ederek, gösterdikleri ilgi için gençlere teşekkür etti. Ülke geleceğinin gençlerin ellerinde olduğunun altını çizen Güvenç, Türkiye'nin jeopolitik konumu ve tarihi açısından önemli bir ülke olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: "Tarih boyunca bu ülkeyi bölmek ve yönetmek isteyen çok yabancı güç vardır. Bilmelisiniz ki; günümüzde dahi ülkemiz üzerinde emelleri olan ve oyun oynayan yabancı güçler vardır. Geçmişte nasıl atalarımız bu güzel ülkeyi savunmak için canlarını yok saymışsa, bizde bu devirde oynanan oyunlara karşı uyanık olmak zorundayız. Güçlü ve bir olmalıyız. Barış içerisinde yaşayıp iyi eğitim alacaksınız ve dünya gençleriyle rekabet edeceksiniz. O zaman bu ülke daha gelişmiş, daha demokrat olacak ve birbirimizi daha çok sevip saygı göstereceğiz. Dünyanın parmakla gösterdiği ülkelerden biri olacağız sizler sayesinde." Vatan için ecdadın eksi 30-40 derecelerde ayakkabısız Allahu Ekber Dağlarına çıktığını vurgulayan Başkan Güvenç, "Bu gün bizlerin işi daha kolay çünkü zorlukları ecdat aştı. Bu gün ihtiyacımız olan birbirimizi sevmektir, bir olmaktır, akıllı olmaktır ve çok çalışıp bu ülkede yaşayan 76 milyon insanı sevmektir" dedi.

Sarıkamış'ın Çanakkale gibi bir destan olduğunu aktaran Başkan Güvenç, "Bu coğrafyada sadece günümüzdeki sınırlarımız içindeki Urfa, Antep, Diyarbakır, Maraş, Mardin, Manisa ve Çanakkale'yi söylemiyorum, Halep'ten, Şam'dan, Bağdat'tan, Erbil ve Süleymaniye'den akın akın babalarımız, dedelerimiz Sarıkamış'a gitti. Giyecek ve yiyecek elbiseleri yoktu ama Erzurum'da çok yüksek dağları aşarak Sarıkamış'a gittiler. İşte bunun için yüzyıl önce bu millet bir olup destan yazdı. Ölmek ve donmak pahasına Sarıkamış destanını yazdılar. Bu olayın dünyada bir örneği yoktur" diye konuştu.

BAYRAK İNMEZ MÜHÜR SÖKÜLMEZ

Güvenç, bu coğrafyada ay yıldızlı bayrağın inmeyeceğini ve İslam'ın mührünün asla silinmeyeceği ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Atalarımız sayesinde bu gün biz bağımsız ve hür bir ülkede yaşıyoruz. Önümüz açıktır. Geçmişte yaşadığımız acılarımızı artık siz yaşatmayacaksınız. Kardeş kavgasına asla izin vermeyeceksiniz. Hedefimiz 2023'te dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmektir. Hiç şüpheniz olmasın ki sizin bu azminiz ve coşkunuz, bu kararlılığınız, 100 yıl önce toprağa düşen şehitlerimizi ve ecdadımızı mutlu etmiştir. Her şeye rağmen bu gün bir ve beraber oluşumuz Çanakkale ve Sarıkamış'taki şehitlerimizin ruhunu şad etmiştir. Allah mekanlarını cennet eylesin ve Allah'tan diliyorum ki bir daha bu millet böyle acı yaşamasın. Bu millet evlatlarını kaybetmesin hep birlikte geleceğe emin adımlarla yürüyelim, büyük Türkiye'ye yürüyelim."

Konuşmanın ardından Sarıkamış şehitleri için okunan dualarla anma töreni sona erdi. Etkinlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in yanı sıra Şanlıurfa Vali Yardımcısı Uğur Sezer, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ve çok sayıda öğrenci yer aldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü - Son Dakika


Advertisement