Saros Körfezi'nde Kılıç Balığı Avı - Son Dakika
Yerel

Saros Körfezi'nde Kılıç Balığı Avı

Saros Körfezi'nde, kılıç balığı avı için tekneler Keşan'ın İbrice Limanı'na yanaştı.

27.04.2015 15:03

Saros Körfezi'nde, kılıç balığı avı için tekneler Keşan'ın İbrice Limanı'na yanaştı.

Balıkçı Birol Barbaros,AA muhabirine yaptığı açıklamada,balığın körfezde nisan, mayıs ve haziran aylarında avlandığını söyledi.

Kılıç balığının havanın güneşli ve sıcak olduğu günlerde su yüzeyine çıktığını vurgulayan Barbaros,bu sırada balığın teknenin önüne yerleştirilen özel bir aparatın üzerinde duranbalıkçı tarafından zıpkınla avlandığını belirtti.

Kılıç balığı avcılığı için Marmara Adası'ndan Saros Körfezi'ne geldiklerini ifade eden Barbaros şunları kaydetti:

"Zıpkınla kılıç balığı avı atalarımızdan bu yana aynı yöntemle devam ediyor.Bu bizim için bir hastalık. Nisan ayında Gökçeada ve İbrice Limanı'na geliriz. Balık avı için havanın rüzgarsız olması gerekiyor. Çünkü balıklar suyun üzerindeyatıyor. Tekneden dürbünle takip ediyoruz. Yanına sessizce yaklaşıp zıpkınla avlıyoruz.Nisan ayında havalar soğuk geçti,av yapamadık.ümidimiz mayıs ve haziran aylarında.Masrafımız çok oluyor.Masrafı kurtarırsak şükür ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Saros Körfezi'nde Kılıç Balığı Avı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement