SASKİ'den Sanal Fatura - Son Dakika
Yerel

SASKİ'den Sanal Fatura

SASKİ Genel Müdürü Keleş, SASKİ'nin internet adresinden veya irtibat bürolarından başvuru yapan abonelerin su faturalarını mail adreslerine gönderdiklerini bildirdi.

08.08.2012 16:00  Güncelleme: 16:06

Sakarya Su ve Kanalizasyın İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, SASKİ'nin internet adresinden veya irtibat bürolarından başvuru yapan abonelerin su faturalarını mail adreslerine fatura formatında gönderdiklerini bildirdi.

Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, Sakarya'nın su geleceğini garanti altına almak için yatırımların sürdüğünü, vatandaşların işlemlerini kolaylaştırmak için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Çevre illere örnek bir kurum haline geldiklerini belirten Keleş, hayata geçirdikleri yatırım ve uygulamalarla vatandaşlara en iyi şekilde hizmet etmenin gayretinde olduklarını ifade etti.

Keleş, abone biriminde fotokopi devrini kapattıklarını anımsatarak, şu ifadelere yer verdi:

"Abonelik için gereken evraklar scanner ile taranarak abone dosyalarına ekleniyor. Abonelerden evrakların fotokopisi istenmiyor. Taranmış evrak dijital olarak saklanıyor. Tüm işlemlerde de aynı evrak istenmeden dosyadan temin ediliyor. Bu uygulama sayesinde kağıtta önemli bir tasarruf elde ediliyor. SASKİ tarafından yürütülen e-abone hizmetiyle vatandaşlara evraklarını dijital olarak abone@sakarya-saski.gov.tr adresine irtibat bilgileriyle göndererek abone olabiliyorlar."

Kağıt israfını önlemek ve doğayı korumak için e-fatura uygulamasını başlattıklarını hatırlatan Keleş, şunları bildirdi:

"İnternet adresimizden veya irtibat bürolarından başvuru yapan abonelerin su faturaları mail adreslerine fatura formatında gönderme hizmetine başladık. Yeni başladığımız bu uygulama ile kısa bir süre içinde isteyen abonelerimize sadece e-fatura gönderilecek. Bu uygulamayla da doğanın korunmasına katkı sağlayacağız."

Muhabir: Çağrı Turgut

Yayıncı: Kemal Kaymak - SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel SASKİ'den Sanal Fatura - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement