Sdü Rektör ve Akademisyenleri İş Adamları ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Sdü Rektör ve Akademisyenleri İş Adamları ile Bir Araya Geldi

Sdü Rektör ve Akademisyenleri İş Adamları ile Bir Araya Geldi

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof.Dr.Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Numan Tamer ile Prof.Dr.İskender Akkurt, rektör danışmanları ve fakülte dekanları, Orkav Kavak Plantasyonları'nda verilen bir yemekte Ispartalı iş...

11.10.2012 11:04

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Numan Tamer ile Prof. Dr. İskender Akkurt, rektör danışmanları ve fakülte dekanları, Orkav Kavak Plantasyonları'nda verilen bir yemekte Ispartalı iş adamları ile bir araya geldi.

İşadamı Şevket Demirel'in ev sahipliğinde gerçekleşen ve iş adamları Bahattin Şenol, Hasan Köse, Atilla Süldür, Bahattin Büyükçaylı, Mustafa Çobaner, Mustafa Aytaç ve gazeteci Tanju Boylu'nun da hazır bulunduğu yemekte, üniversite ile şehrin bütünleşmesi gerektiği vurgulandı.

Ispartalı iş adamlarıyla bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Rektör İbicioğlu, üniversitelerin, sanayicilerin ve sivil toplum kuruluşlarının bir ilin kalkınması ve ilerlemesi için çok önemli olduğunu söyledi. Üniversite olarak tüm sektörlere gerekli desteği vermeye hazır olduklarını, mikro sanayi, sağlık, kültür ve eğitim turizmine katkı sağlamayı amaçladıklarını da kaydeden Rektör İbicioğlu "Hiçbir sektör bilgi teknolojilerini kullanmadan marka olamaz.Bu nedenle akademi dünyasıyla halkın buluşması gerekir. Bundan sonraki süreç kurumsal perspektifle devam etmeli. İşletmelerdeki en önemli özellik, insan yararına önemli hizmetler üretebilmektir. Farklı olan yanlarımızı keşfedelim, kaynaklarımızı iyi kullanalım. Ekonomi ve işletme konusunda işbirliği içerisinde olalım. Entelektüel ve beşeri sermaye, doğal ortamlar ve teknolojik imkanlarla ilimiz hak ettiği yere gelecektir" dedi.

Üniversitenin, ilerleyen teknolojinin ve Isparta sevgisinin şehrin ilerlemesinde büyük rol oynadığını belirten Şevket Demirel de, şehrin kalkınması için üniversite ile Ispartalı arasındaki işbirliğinin devam etmesi gerektiğine dikkat çekti. Isparta'nın doğal ve kültürel yapısıyla yaşanabilir bir il olduğunu vurgulayan Demirel, "Sadece bir diplomaya sahip olmak önemli değildir. Aynı zamanda zeki ve doğru bir insan olmanız gerekir. Nitelikli insan gücünün artmasıyla ilimizin refah seviyesi ilerleyen yıllarda daha da yukarılara çıkacaktır" diye konuştu.

İş adamları da Isparta'nın ilerlemesi için üniversite ile işbirliğin artırılması gerektiğini belirterek, şehrin sorunlarının ortak çözümünde daima destek olacaklarını, bu tür toplantıların devam etmesi gerektiğini ifade ettiler. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sdü Rektör ve Akademisyenleri İş Adamları ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement