Şebeke Suları Kirli Akmayacak - Son Dakika
Yerel

Şebeke Suları Kirli Akmayacak

Şebeke Suları Kirli Akmayacak

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde devam eden şebeke suyu çalışmaları iki gün içerisinde tamamlanarak 7 bin 400 metrelik yeni boru hattı döşemeleri sona eriyor.
Belediye Başkanı G.Mehmet Ekim, "Şu anda 2013 yılı yatırım planlamasında yer alan...

25.11.2013 11:35

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde devam eden şebeke suyu çalışmaları iki gün içerisinde tamamlanarak 7 bin 400 metrelik yeni boru hattı döşemeleri sona eriyor.

Belediye Başkanı G. Mehmet Ekim, "Şu anda 2013 yılı yatırım planlamasında yer alan Lapseki su şebekesi pit boru değişimi hava muhalefeti yaşanmaması halinde Çarşamba günü tamamlanıyor" dedi. 7400 metrelik pit boru hattının 60 sene önce döşendiğini hatırlatan Başkan Ekim, "Malzeme deforme olmuş. Bazı hatlarda kaçaklar gözlendi. Eski pit borular uzun süre kullanıldığı için ev musluklarından sularımızın sarımtırak ve çamurlu olarak aktığını gözlemledik. Biz bu hattı ihale ettik. Ana boruların döşeme çalışmaları tamamlandı. Ara boruları ana hatta bağlayarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha sonra eski hattı devre dışı bırakmamız gerekiyor. 5 ara hat bağlantısından üç tanesi bitti. Biri bugün bitiyor ve inşallah son ara bağlantı yarın tamamlanacak. Biz bunu geçtiğimiz Cuma günü tamamlamak istedik fakat, arızalar meydana geldi. Hafta sonu vatandaşlarımıza sıkıntı vermemek için çalışmayı uygun bulmadık. Özellikle okula giden öğrencilerin kıyafetlerinin temizlenmesi gibi birçok işlem hafta sonu yapılıyor. Bunu göz ardı etmedik. Çalışmalar tamamlandığı zaman bundan sonra ne olacak dersek, Lapsekili hemşerilerimizin özlemle beklediği temiz su musluklardan akacak. Bu süreç tabii ki de biraz zaman alacak. Bu bir haftayı bulabilir. Su borularında deşarj işlemi yapacağız. Günde iki saatlik deşarj çalışmalarımız olacak. Şuanda bile evlerdeki suyun kalite standardı yükseldi. Çarşamba gününden itibaren evlerimize pit borulardan su akmayacak" şeklinde konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şebeke Suları Kirli Akmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement