Şehit Sedat Nezih Özok Unutulmadı - Son Dakika
Yerel

Şehit Sedat Nezih Özok Unutulmadı

Şehit Sedat Nezih Özok Unutulmadı

Yerköy Kız Meslek Lisesi kurucu Müdürü şehit Sedat Nezih Özok'un teyzesi Necla Koç, yeğeninin ismini taşıyan okulu ziyaret etti.

01.04.2013 13:31  Güncelleme: 13:44

Yerköy Kız Meslek Lisesi kurucu Müdürü ve okulun isim sahibi şehit Sedat Nezih Özok'un teyzesi Necla Koç, yeğeninin ismini taşıyan okulu ziyaret etti.

Okulda oluşturulan Şehit Sedat Nezih Özok Köşesi için Okul Müdürü Yaşar Demir'e teşekkür ederek, yeğeninin fotoğrafını hediye etti. Necla Koç, okulun isminin yaşatılması için yaptığı çalışmalar ve okulda oluşturulan Şehitler Köşesi için memnuniyetini dile getirdi. Koç, "Bu örnek davranış tüm şehitlerimize bir vefa duygusunun yansımasıdır. Bu vefa örneği sadece bizim ailemizi değil, bütün şehit yakınlarını memnun edecektir" dedi.

Okul Müdürü Yaşar Demir ise Şehit Sedat Nezih Özok'un mahalleden ve ilkokuldan çocukluk arkadaşı olduğunu belirterek, Sedat'ın adını taşıyan ve kendisinin de mezun olduğu lisede görev yapıyor olmasının ayrı bir duygu olduğunu ifade ederek, buruk bir duygusallıkla da olsa kendisini eski bir dosta vefa borcunu ödemiş gibi hissettiğini söyledi.

Demir, "Bu davranışımız yalnızca Sedat'a karşı kişisel bir yakınlığın değil, bu vatan için can vermiş tüm şehitlerimize çok şeyler borçlu olduğumuzun bilinci içinde bir şükranın ifadesidir. Babamın bana bir nasihati vardır, 'Öyle bir iş yap ki ölürsen yer beğensin, kalırsan el beğensin' derdi. Şehit Sedat ve diğer şehitlerimiz öyle bir iş yaptılar ki hem yer beğendi hem de el beğendi" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehit Sedat Nezih Özok Unutulmadı - Son Dakika


Advertisement