Selçuk'un Yeni Teknoloji Üssü - Son Dakika
Yerel

Selçuk'un Yeni Teknoloji Üssü

Selçuk\'un Yeni Teknoloji Üssü

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, yeni hizmet binasına taşınan İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (İLTEK) incelemelerde bulundu.

10.02.2015 11:05

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, yeni hizmet binasına taşınan İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (İLTEK) incelemelerde bulundu.

İnceleme ziyaretinde SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ve Prof. Dr. Mustafa Şahin, Merkez Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ersöz'den bilgi aldı.

Merkezin faaliyetleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ersöz, merkez bünyesinde yapılan uluslararası projelerdeki hakemlikler, 2015 yılında Kalkınma Bakanlığı'na sunulan başvurular, merkezde yapılan çeşitli alanlardaki buluştaylar, akreditasyon çalışmaları ve yapılan proje çalışmaları hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Ersöz, "Üniversitemizin ulusal ve uluslararası proje yürütme potansiyelini artırmak, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde ürün geliştirme ve üretim aşamalarında ihtiyaç duyulan analiz ve ölçümleri karşılamak için merkezimizde 40'ın üzerinde laboratuvar bulunuyor. ve bu laboratuarlarda çeşitli alanlarda çok sayıda proje çalışmaları yürütülüyor" dedi.

REKTÖR GÖKBEL, DETAYLI BİLGİ ALDI

Sunumun ardından Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve beraberindeki heyet, merkez bünyesindeki bazı laboratuvarlarda incelemelerde bulundu. Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Doku Mühendisliği Elektrospininig Labaratuvarı, Nanabiyoteknoloji Labaratuvarı, Nana Mühendislik Yüzey Kaplama Labaratuvarı, Gaz Kromatolografi Labaratuvarı, Sentez Ön Hazırlık Labaratuvarı ve Mikrobiyoloji Labaratuvarı'nda projelerini yürüten araştırmacılardan çalışmalarına ilişkin aldı.

YENİ TEKNOLOJİ ÜSSÜ

Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Böylesine önemli bir laboratuarı tamamlayıp, hizmete açmaktan memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isterim. Yeni binanın da hizmete girmesiyle Üniversitemiz, eskisine oranla daha gelişmiş bir teknoloji üssüne sahip oldu. Bilim insanlarının bu merkezde insanlık yararına son derece önemli çalışmalar gerçekleştireceğine inanıyorum" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk'un Yeni Teknoloji Üssü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement